Várnak a hófödte hegycsúcsok

2018.10.02. 11:14

Országszerte már 30 helyen tanulhatunk síelni műanyag pályákon

A „Tanulj Itthon Síelni!” kampánynak köszönhetően a magyarok számára sem elérhetetlenek a téli sportok.

A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter keddi közleménye szerint Magyarországon csaknem 600 ezren síelnek vagy hódeszkáznak, és ez a szám folyamatosan emelkedik.

„A Tanulj Itthon Síelni! kampány célja, hogy minél több ember síeljen vagy snowboardozzon hazánkban, és használják egyre többen a hazai sípályáinkat, hiszen a hazai lehetőségek színes választékot biztosítanak a biztos sítudás megszerzésére” – áll a közleményben, amely szerint szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy ezeket a sportágakat sosem késő elkezdeni, és Magyarországon a fiatalabbak és az idősebbek számára egyformán elérhető a síelés és a hódeszkázás.

A közlemény kitér rá:

a sportágak kipróbálására már az őszi időszakban is számos lehetőség adott Magyarországon,

a műanyag sípályás síiskolákban pedig minden évben ingyenes nyílt napot tartanak az őszi időszakban, amikor a gyerekekkel megismertetik a síelés és a hódeszkázás élményét.

A klaszter létrehozta egységes, felhasználóbarát online felületét a www.tanuljitthonsielni.hu weboldalt, melyen a tanulási lehetőségek mellett síoktatóképzést is hirdetnek.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!