Életmód

2016.02.26. 15:45

Jácintok és tűzliliomok - Nemzetközi versenyen jártak a zalaegerszegi hastáncosok

Zalaegerszeg - Budapesten tizedik alkalommal rendezték meg a Holdfény Lányai Nemzetközi Hastáncversenyt, Magyarország első és egyetlen kizárólag csoportoknak szóló versenyét.

Jóna István

 

A fellépők, középen Nasreen - Nemesházi Bernadett

A február 21-én rendezett rangos megmérettetésre az ország minden tájáról és a környező országokból érkeztek nevezők, akik komoly szakmai zsűri előtt mutathatták be tánctudásukat. A versenyről a Zalaegerszegi Hastánc Egyesület táncosai, Nasreen - Nemesházi Bernadett tanítványai kiváló eredményekkel tértek haza. Kiscsoportos középhaladó kategóriában a Jácint duó (Bukovics Ágnes, Szalai Eszter) 3. helyezést, a Tűzliliom csoport (Békefi Bianka, Horváth Beáta, Szűcs Éva) 2. helyezést szerzett. A Jácint csoport pedig rendkívül erős mezőnyben, nagycsoportos kategóriában az előkelő 1. helyen végzett. (Táncosok: Bárdossy Erzsébet, Békefi Bianka, Bukovics Ágnes, Doszpoth Éva, Horváth Beáta, Káli Anita, Laczkó Anita, Szabó Edina, Szalai Eszter). A nemzetközi verseny szakmai zsűrijének munkájában Nemesházi Bernadett, az egyesület elnöke is részt vett.

- Idén is izgalmas és sokszínű volt a verseny. Vasárnap közel negyven csoport produkcióját tekinthettük meg, akik az orientális tánc szinte minden stílusában képviseltették magukat, a klasszikus tánctól kezdve a show táncon át a tradicionális folklór táncokig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!