Életmód

2015.03.22. 15:50

Pezsdítő csípőrázás - A felszabadult tánc önbizalommal töltheti el a nőket

Nagykanizsa – Az ablakon beszűrődő napsugarak a tavasz közeledtét hirdetik, a tánc csodája pedig segít megtisztítani a testünket és lelkünket.

Benedek Bálint

Nagy Kata orientális tánc- és sportoktató szerint a hölgyek mégsem veszik olyan könnyedén a változást, hiszen pontosan tudják, hogy a mindent elrejtő nagy télikabát alá a hideg hónapokban felkúszott néhány kiló felesleg.

– Az önbizalom hiány miatt az énképével nem mindenki elégedett, s ha a hölgy otthon a férjétől sem kap elég megerősítést, folyamatosan komplexusokkal küzdhet – folytatta Nagy Kata. – Sok éves tapasztalat, hogy a nők a kikapcsolódáson túl testi és lelki felfrissülésre is vágynak. A tánc örök titok, hiszen a folytonos változás és megújulás képessége, ígérete rejlik benne, ennek segítségével új kapuk nyílnak meg előttük.

Az előtérben Nagy Kata, Lőczi Ildikó és Bagarusné Salamon Beatrix, mögöttük Gúzs Klára, Orbán Schwarcz Zsuzsa és Belasics Niki. Fotó: Szakony Attila

A kényeztetés egyik fontos eleme a vizes energia kombinációkra épülő mozgásformák gyakorlása. Ennek lényege a víz hullámzásával függ össze, ugyanis a csípő mozgatásával leírt nyolcas mellett a test hullámzása, a fejjel leírt nyolcasok és a karok kecses mozdulatai nemcsak az energiákat, de az érzelmeket is felszabadítják. Nagy Kata úgy érzi, hogy bár a hölgyek olykor nehezen nyílnak meg, de ha a négy fal között mégis átadják magukat ennek az érzésnek, s ha csak egy-két órára is önbizalomhoz jutnak, megtudják, mit jelent szárnyalni, szabadnak lenni a testükben.

– Szívből táncolni, egyenes derékkal, mindennél többet ér. Ezt csak egy nő értheti meg igazán – folytatta a szakember. – A vizes energia kombinációk amellett, hogy érzelmesek, nyugtató hatásúak, és örömteli gyógyírral szolgálnak a tavaszi fáradtság ellen.

Az előtérben Kozári Yvette, valamint Dobos Ágnes táncol

A csoport rendkívül összetartó közösséget alkot. A tagok nemcsak a táncórákon, hanem azon kívül is segítik egymást, s olykor közösen vásárolnak ruhákat. Ez most tavasszal még lényegesebb, hiszen már a ruhatár néhány darabjának lecserélése is növelheti a hölgyek vonzerejét.

– Persze a lágy, nőies mozdulatok mellett szükség van a vérpezsdítő csípőrázós, dinamikus mozgásokra is, melyek hatására olyan energia szabadul fel a testben, mely egy kicsit vadmacskává változtatja a nőket – tette hozzá Nagy Kata. – Az apró csípőejtések, valamint emelések hatására nem csak egyszerűen felszabadulnak a boldogsághormonok, hanem mindez komoly edzésmunkára is készteti az izmokat.

A foglalkozásokon elsajátított mozdulatsorokat akár a hálószobában is kipróbálhatják a bátrabb hölgyek, s talán a férjek is értékelik feleségük újfajta tavaszi megújulását.

Külső és belső megújulás

A tánc, gyógyító hatásán túl tavasszal már egyre több gyümölcs és zöldség érhető el. Márciusban és áprilisban a piacokon megtalálható a brokkoli, a cékla, a spenót, a spárga, a sóska, a fejes káposzta, májusban jön az eper is. Természetesen fogyasszunk vizet, amely segít a test hidratálásában. Emellett a külsőnkre is érdemes odafigyelni, s felfrissíteni sminkkészletünket. A régi lejárt sminktermékek ugyanis rosszat tesznek a bőrnek. Ugyanez vonatkozik a testápolókra, kibontott parfümökre, tusfürdőkre is. Tegyük a háztartásunkat környezetbaráttá, szabaduljunk meg a káros vegyi anyagoktól, s váltsunk át „zöld", ökológiailag könnyen lebomló termékekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!