Életmód

2014.09.29. 14:25

Az életmód a lényeg - Minden második halálesetért az érrendszer felel

Nagykanizsa - Délelőtt a fiatalokat, míg délután a felnőtt korosztályt szólította meg a Szívbetegekért Egyesület a szív világnapi programokkal.

Pásztor András

Mint azt Hegedűs Györgyné, az egyesület elnöke elmondta: a szervezet ötéves fennállását ezzel a nagyszabású programmal ünneplik, melynek elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra.

Ezt emelte ki Cseresnyés Péter polgármester is, aki – látva a sok gyermeket – azt hangsúlyozta, hogy a felnövekvő generáció szemléletformálása fontos, mert ezzel hosszútávon az egész társadalom nyer.

A Rózsa Óvoda gyerekcsapata alig várta, hogy beleharaphasson a friss és egészséges almákba, melyből mindenkinek jutott. Fotó: Pásztor András

Dr. Matoltsy András, a Kanizsai Dorottya Kórház kardiológiai osztályának vezetője rövid tájékoztatójában kitért arra, hogy a hazai halálesetek 50 százaléka valamilyen érrendszeri betegségre vezethető vissza, ezért a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt.

A rendezvény keretében a gyerekek friss gyümölcsöket, zöldségeket, házi készítésű termékeket és ivóleveket kóstolhattak, de a mozgás sem maradt ki a programból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!