Életmód

2014.08.08. 18:05

Tippek húsok grillezéséhez

Egy-egy grillparti a nyári esték igazi színfoltja lehet, hiszen amellett, hogy összehozza a társaságot, a közös sütögetés élménye biztosan maradandó emlék lesz mindenkinek.

Dezse Anna

Valamikor a Neandervölgyben indult útjára az, amit ma grillezésnek hívunk. Az ősember tűzbe ejtett egy darabka húst, ami ennek következtében elszenesedett, a falat pedig ropogós, ízletes volt számára. Innen hát a grillezés története.

Mára a technika is korszerűsödött és a szabadban sütögetés nálunk is kedvelt nyári tevékenységgé vált. Tény, hogy idő és türelem kell hozzá. Azonban arról, hogy hogyan is készítsük el a húsokat kevésbé esett szó. A legfontosabb, hogy a hússzelet a sütés legelején azonnal kapjon egy kis kérget, ami által nem engedi ki a levét, így a hús nem tud kiszáradni és ettől marad igazán omlós és szaftos.

Az étel lelke azonban a pác, hiszen ez adja meg az igazi zamatát. A legegyszerűbb, ha a hússzeleteket egy éjszakán át fokhagymás tejben áztatjuk, vagy fűszeres, rozmaringos olívaolajban pihentetjük, de használhatunk kész fűszerkeverékeket is. Köretként alufóliába csomagolt, grillen készített burgonyát tálalhatunk vagy választhatunk a nyári idényzöldségek közül is néhányat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!