Egyéb

2009.06.15. 02:27

Hol hódít az új hobbi?

Keszthely (sj) - Kétség nem férhet hozzá, hogy a lehető legoptimálisabb helyszínt találták meg a nordic walking-pályának Keszthelyen. A sétautat nemrég, a város napján avatták fel.

Sámel József

Az egyre népszerűbb szabadidős tevékenység iránt a Balaton-parti városban is nagy volt az érdeklődés, s bár a térség (elsősorban a Keszthelyi-hegység) túrázás tekintetében számos lehetőséget kínál, az önkormányzat - kihasználva a sport iránti nemzetközi és már hazánkban is kialakult igényt - a pálya kialakítása mellett döntött. Az egykori csodálatos, főként feketefenyőkkel szegélyezett Festetics-allé a kastélytól egészen Fenékpusztáig vezet, ennek egyik szakaszát alakították sétaúttá. 


A botos gyaloglók ideális helyszínt kaptak a Balaton-parti városban kedvtelésük gyakorlásához
Fotó: Sámel József

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium pályázatán egymillió forintot nyertek, ezt kétmilliónyi sa-ját erővel egészítették ki. Az összegből sikerült elvégez-ni a tereprendezést, s információs táblákat is állítottak. Amint fogalmaztak, az értékmegőrzés, a fejlesztés és a turisztikai termékkínálat szerencsésen találkozott Keszthelyen.

Bíznak abban, hogy a nordic walking-pálya népszerű lesz a turisták körében, s ahhoz kapcsolódóan esetleg egyesület is alakul a városban.


Barangoljon Életmód rovatunk cikkei között - kattintson IDE! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!