Egyéb
2009.07.07. 02:27
Odaégett a pörkölt? Kezdd újra!
Zalaegerszeg (fzs) - A legeslegfontosabb, ha észrevettük, hogy odaégett az étel, ne kavarjuk fel, mert az odaégett, ehetetlen matériát belekeverjük a még menthetőbe.
Fincza Zsuzsa
Az oda nem ragadt részeket tegyük át egy másik edénybe. Ha sült hús ég meg, a levébe tegyünk nyers krumplit, ami felveszi a kozmás ízt.
Pörköltnek használ, ha a még menthető részt kiszedjük a lábasból, vigyázva, hogy egy szikrányi odaégett rész ne kerüljön bele, újra hagymát pirítunk, paprikát teszünk rá, felengedjük vízzel és úgy bele a megmentett pörköltet.
Az odakozmált tejet szódabikarbónával forraljuk fel újra.
Barangoljon SZÉP OTTHON mellékletünk cikkei között. Klikk IDE!
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre