Dobri

2016.03.15. 16:28

Megmérettek a közeli hegyhátak borai Dobriban

Dobri - Hétvégén a határ közeli településen is megmérettek a közeli hegyhátak borai.

Korosa Titanilla

A településen a tornyiszentmiklósiakkal közösen tartják a borversenyt, így kétévente Dobri a házigazdája a rendezvénynek. A versenyre a helyeik mellett tornyiszentmiklósi, kerkaszentkirályi és tormaföldi gazdák is meghívást kaptak, de más községekből is nevezhettek a szőlősgazdák.

Összesen 104 minta került a zsűri elé, a borokat két bizottság bírálta.

Két bizottság is bírálta a borokat. Liviczki Tibor, Tarsoly Róbert és Cseke Gábor ült az egyikben

Az idei versenyre nevezett minták között nem volt olyan hibás bor, amit ki kellett volna zárni. A zsűri értékeléséből kiderült, a hibák között előfordult oxidáció és túlkénezés is. A szakemberek arra hívták fel a gazdák figyelmét, hogy nagyobb körültekintéssel végezzék a pince és a pincészeti eszközök, hordók tisztítását és javasolták, hogy fektessenek nagyobb hangsúlyt a pincészeti technológiák  betartására.

Ők pedig a másik zsűri tagjai: Pál János, Keszler Viktor és Dókai Éva

Az eredményt tekintve 12 bor kapott oklevelet, emellett 37 bronz, 41 ezüst és 14 arany minősítés született. Kettő bort emeltek ki az aranyra minősítettek közül, egyik Gazdag Csaba sauvignon, illetve Gyuriga Gellért királyleányka bora, ezek érték el a legmagasabb pontszámot. Az eredményhirdetést követően a jó hangulatban telt estén a mintegy 80 résztvevő elfogyasztotta a harmonikaszóval kísért vacsorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!