Dobri

2015.09.21. 16:02

Megújult a római katolikus kápolna Dobrin

Dobri - Megújult a római katolikus kápolna a településen. A szentelést vasárnap délután tartották meg.

Korosa Titanilla

Pályázati forrásból, valamint az egyházmegye és az egyházközség hozzájárulásával újult meg a Szent Kereszt kápolna, amit vasárnap Kiss László esperes szentelt fel. A főutcán álló, 1837-ben emelt kápolna leromlott állapota miatt már időszerűvé vált a felújítás. A munkák során az épületet szigetelték, új külső vakolást kapott, elvégezték a külső és belső festést, kicserélték a nyílászárókat, megújult a tetőszerkezet és a kupola, illetve villámhárítót is felszereltek. A munkálatok összköltsége több mint 10 millió forint volt.

A képen balra Kiss László esperes, mellette Bognár István plébános a szentelésen Fotó: a szerző

- Egy Leader-pályázat keretében nyertünk mintegy 10 millió forintot. A munkálatok közben több nem várt kiadás is felmerült, így kértük a szombathelyi egyházmegye segítségét, ahonnan további több mint 2 millió forint hozzájárulást kaptunk a felújítás költségeihez - mondta Horváth Albin polgármester.

A községi kápolna mintegy 60-70 fő befogadására alkalmas, minden pénteken, a nagyobb ünnepek másnapjain, valamint búcsúkor tartanak itt szentmisét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!