Csesztreg

2016.02.18. 19:04

Csesztregi színjátszók 25 éves jubileuma

Egy korábbi sikeres előadásának felújításával ünnepli negyedszázados fennállását a csesztregi színjátszókör. A bemutatót májusra tervezi a civil szervezet.

Gyuricza Ferenc

Többek között erről is beszélt a 25 éve alapított színjátszókör vezetője, Bedő Róbert. Mint mondotta, azt is tervezik, hogy a jubileumra meghívják az alapító tagokat is.

– Egy színjátszással foglalkozó amatőr csoport életében a 25 év nagyon jelentős időszak, amit szeretnénk méltóképpen megünnepelni – folytatta Bedő Róbert. – Jó ideje gondolkodunk azon, mivel is lehetne igazán emlékezetessé tenni, végül közösen arra jutottunk, hogy újra műsorunkra tűzzük az egyik nagy sikerű korábbi előadásunkat.

A színjátszók egyik korábbi bemutatóján Vörös László (balról), Bécs Tibor és Fekete Nóra
Fotó: Gyuricza Ferenc

A csoport vezetője hozzátette: azt még titokban tartják, hogy melyik darabra esett a választásuk, annyit azonban elárult, hogy olyan egész estés, egyfelvonásos vígjátékról van szó, amit már bő tíz esztendeje nem látott tőlük a közönségük. A szereposztás is megújul, ez talán még érdekesebbé teszi a bemutatót.

– Szükség is van erre, mert az akkori szereplők közül sokan végleg felhagytak a színjátszással, mások elköltöztek az ország túlsó felére, az kivitelezhetetlen lett volna, hogy a régi szereplőkkel adjuk újra elő a darabot – sorolta tovább Bedő Róbert, majd arról beszélt, hogy a nagyfokú fluktuáció miatt a 25 év alatt a csoportban közel százan fordultak meg. Rajta kívül Miholics Istvánné az, aki végig részese volt az elmúlt negyedszázadnak, bár gyes miatt egy rövid időszakot ő is kihagyott.

A májusi bemutató mellett néhány korábbi előadásukat is műsoron tartják, ez utóbbiakkal az esetleges meghívásoknak kívánnak eleget tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!