Látványos bukfencek a kustánszegi roncsderbin (képgalériával)

A versenyzőknek a nyári bajnokság előtti gyakorlásra, illetve a kocsik kipróbálására, a környékről összegyűlt nézőknek pedig érdekes majálisi programra adott alkalmat a kedden lezajlott, meghívásos kustánszegi roncsderbi.

Hajdu Péter

A pálya túlsó végén porfelhő jelzi, hogy közeleg valami. Aztán egyre hangosabb motorbőgés igazolja, hogy erő feszül a gépben, melynek vezetője ügyes ellenkormányzással elkerüli a borulást. Kifarolva, földet, port csap a nézők közé, s elhúz versenybírók emelvénye előtt.

A falu szélén negyedik éve üzemel, rendez futamokat a Göcsej Ring, ahol kedden meghívásos futamokat rendeztek a roncsderbi szerelmesei. Az autók típusa, márkája néha nehezen felismerhető. Van, amelyik hosszú lengéscsillapítóival, hegyes orrával olyan, mint egy szöcske. Szélvédő többnyire nincs, helyén többet ér a vasrács. Nem ritka a borulás, a nézők várják is a látványos bukfenceket.

- A másik két versenyző kocsiján bütykös gumik vannak, az enyémen nem, és ez előnyt jelentett nekik - magyarázta a három ifjúsági induló egyike, a harmadikként befutó kustánszegi Lakatos Lénárd, a néhány méteres lemaradása okát. A kilencedik osztályos tanuló az idei bajnokságon már felnőtt kategóriában indul.

Mint a rendezőktől megtudtuk, a keddi versenyre a Dunánátúlról húsz versenyző érkezett, s az ifjúságin kívül két motorteljesítmény szerinti, plusz az épített autó kategóriában mérték össze tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!