Fergeteges partit tartottak a gólyák - még a polgármestert is táncba vitték (képgalériával)

A gólyák minden ősszel útra kelnek és a melegebb éghajlatok felé veszik az irányt, ahol áttelelnek, és majd csak tavasszal térnek vissza a magyar egekre és kéményekre. De nem ezek a gólyák!

zaol.hu

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Zalaegerszegi Intézete és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Zalaegerszegi Képzési Központja idén is együtt tartotta gólyabálját, amelyre egy borongós kedd estén (és hajnalba nyúló éjszakán át) került sor az Apáczai Csere János Gimnázium aulájában.

Az estet - mint már régóta szokás - dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere nyitotta meg, aki beszédében felidézte az ő egykori bálját, ami majd négy évtizede volt és reméli, hogy akik most eljöttek a sajátjukra negyven év múlva is úgy fognak emlékezni, mint ő.

Persze a városvezető felhívta a főiskolások figyelmét, hogy a másnap reggeli zárthelyiírás elkerülhető, ha a jelenlévő oktatókat egész éjjel a parketton tartják. Majd felhívta a figyelmet arra a nem elhanyagolható különbségre, amelyet egy véletlenül meghallott párbeszédből szűrt ki: a fiú hívta a lányt a gólyabálra, ám a lány a gólyát várta.

Ezután az elsősök nyitótáncát szemlélhette meg az egyre gyarapodó, bulizni óhajtó fiatalok, majd maguk is táncba lendültek a Delta együttessel, akik nemcsak a zenét, de a remek hangulatot is szolgáltatták. Az elegáns estélyibe és öltönybe öltözött fiatalok pedig magukból kikelve tomboltak.

Az éjfélkor tartott táncverseny után, ahol egyébként a bál királyát és királynőjét is megválasztották, hajnalig buliztak a Kertvárosban lakók legnagyobb örömére. Majd elázott szárnyakkal, de új élményekkel gazdagon szálltak vissza a kollégium fészkébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!