Segítőakciónk reménnyel töltötte el Sebestyén családot

Nagykanizsa - Sebestyénék nehezen élték meg házuk elvesztését, ám lapunk adománygyűjtő akciója ismét reményt keltett a kis családban.

Sámel József


- Nehezen teltek az elmúlt napok, rossz volt szembesülni azzal, hogy teljesen kilátástalanná vált az életünk - mesélte Ferenc, akinek hétfőn is ugyanúgy kellett dolgoznia, mintha mi sem történt volna. - A kanizsai kórházban, ahol a hónap végéig  betegszállítóként dolgozom sokan mondták, hogy olvasták a történetünket és  kitartást  kívánnak a folytatáshoz. Ám az igazi reménysugárt az újság adománygyűjtő akciója adta, hétfő óta már magam sem látom olyan borúsan a jövőt.

Mint azt a család elmondta: a tormaföldei házból sikerült kimenekíteni a legfontosabb holmikat, mikrót,  hűtőszekrényt, könyveket, porcelán tányérokat hoztak át a családok átmeneti otthonába.

- Farkas Tibor, a Kanizsa Kulturlis Központ igazgatója, aki korábban a jótékonysági estet is megszervezte  segített a költözködésben, saját utánfutójával hozta el a cuccainkat - mesélte Edit, aki amellett, hogy   munkát keres, régi ismereteit is feleleveníti, ottjártunkkor éppen egy földrajz könyvet forgatott. - Szeretném hasznosan tölteni az időt, de persze az lenne a legjobb, ha végre találnék olyan könnyített munkát, amit a betegségem mellett is végezni tudok.

Sebestyénék egy szem fia, a  14 éves Krisztián tegnap nem volt  a szállón, a tinédzser ugyanis hétfőtől csütörtökig a Piarista-iskola kollégiumában van, csupán a hétvégéket töltheti szüleivel.
- Az iskolaváltás szerencsére nem viselte meg Krisztiánt, azt mondta, hogy az osztályfőnöke és az osztálytársai is szívesen fogadták - mesélte Edit, aki hozzátette: fia éppen történelem versenyre készül, de fizikából is iparkodnia kell, abból ugyanis javításra szorul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!