Leköpte az utas a sofőrt - Az eset kirívó, de korántsem egyedi

Zalaegerszeg - Leköpte a pózvai helyi járat egyik utasa a buszsofőrt. Nem ritkaság, hogy atrocitás éri a buszvezetőket, de ez már túl sok fordult lapunkhoz a sértett.

Szabó Judit

- A pózvai kórház előtt felszállt a buszra egy 30 év körüli srác és egy fiatal lány - idézte fel a történteket Sós György, a Zala Volán buszsofőrje. - A lánynak államkincstáros kártyája volt, ez feljogosítja, hogy ingyen utazzon, egy kísérővel együtt. De nem mondta, hogy a mögötte lévő fiú a kísérője, később derült ki, hogy együtt vannak. A srác sem említette ezt, hanem felmutatott egy diákbérletet. Kértem tőle a diákigazolványt, mert a bérlet csak azzal érvényes. Erre egyből nekem esett, kiabálni kezdett és büdös bunkónak nevezett. Nem foglalkoztam vele különösebben, mert megszoktam az ilyesmit, persze mondtam, hogy így nem utazhat, és hívom a rendőröket. Ő tovább mondta a magáét, hogy  elég problémája van, és még én is szórakozok vele, aztán fogta magát, és leköpött. Felálltam a vezetőülésből, mire ő még egyszer leköpött. Én meg letessékeltem a buszról. Nagyon megalázó volt a helyzet,  erősen vissza kellett fognom magam, hogy ne emeljek kezet rá, de visszatartott, hogy akkor elveszítem az állásomat. Miután leszállt -  és követte a barátnője is -,  még felém rúgott, de nem talált el. Én felszálltam a buszra, és elindultam.

A hivatalos eljárás ilyen esetben, hogy a sofőr rendőrt hív, de ez a gyakorlatban ritkán fordul elő: hacsak nem muszáj, igyekeznek elkerülni, hogy egy egész busznyi utast feltartsanak egyvalaki miatt, aki képtelen ember módjára viselkedni. Sós György annak sem látta értelmét, hogy feljelentést tegyen, inkább úgy döntött, megosztja a nyilvánossággal, milyen megnyilvánulással kellett szembenéznie. Hozzátette: az eset kirívó, de korántsem egyedi, kollégái is bőven mesélhetnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!