Kispályás foci: az idei szezonban 60 csapat vágott neki a sorozatnak

Nagykanizsa - A közelmúltban véget ért a városi kispályás labdarúgóbajnokság, mely során öt osztályban avattak bajnokot. A hivatalos díjátadó ünnepségen a kupákat és a pénzjutalmakat is átvehetik a dobogós csapatok.

Sámel József

Az idei szezon kissé döcögve, az eredeti kezdési időponthoz képest egy hét csúszással indult. A téli hónapokban ugyanis sokáig úgy volt, hogy a Kanizsa Turizmusáért Egyesület szervezi meg a kispályás bajnokságot, ám végül lemondott tervéről a civil szervezet, így a Városi Football Szervezetnek hirtelen kellett megoldást találnia. – Egyéb problémákat is orvosolni kellett az idei bajnokságban, az I. osztályban ugyanis csak 8 csapat vállalta a küzdelmeket, míg a II. osztályba 16 gárda nevezett – mondta Kápolnás Zoltán, a szervezet elnöke. – Nem tudtunk mit tenni, összevontuk a két osztályt, majd az erőviszonyok tükrében két részre bontottuk a csapatokat, ezáltal a szezon első felében mindenki felmérhette, hogy milyen játékerőt képvisel. A szezon második felében a két csoport legjobbjai a premier osztályban, a többiek pedig az első osztályban folytatták a küzdelmeket.


Mint azt Kápolnás Zoltán elmondta: még nem tudják, hogy a következő bajnokságot is ebben a rendszerben bonyolítják-e le, minden azon múlik, hogy hány csapat vállalja az küzdelmet a legfelsőbb osztályban. – A legnépesebb mezőny a senioroké, idén 16 csapat gyûjtötte a pontokat – folytatta a szervezet elnöke, aki hangsúlyozta: ha tovább gyarapodik a seniorok mezőnye, akkor mindenképpen érdemes elgondolkodni az legidősebb csapatok szétválasztásán. A Városi Football Szervezet elnöke amúgy alapvetően elégedett volt az idei bajnokság légkörével. Mint mondta: a fegyelmi bizottságnak alig akadt dolga, ugyanakkor a játékengedélyek érvényességére nagyobb figyelmet kell fordítani a jövőben, ez ugyanis óvásra adhat okot. Az idei bajnokság végeredményét tekintve a premier osztályt a Channel 2000 csapata nyerte, megelőzve a nagy rivális, az RMP Földi és a Higany FC gárdáját. Az I. osztályban a DZ Vízmû SE kétséget sem hagyott elsősége felől. A második helyet a Szemere-PEN csapata szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára a Kanizsa Klub gárdája állhatott. A II. osztályban a Higany FC Junior diadalmaskodott, megelőzve az 1. FC Chemotox és az E.ON Kanizsa csapatát. A III. osztályban a Hélium FC lett a bajnok, maga mögé utasítva a Kispálya FC és a Kis- BaCe csapatát. A senioroknál az első helyet a TIP-TOP, a második helyet a Bianka Pizzéria, a harmadik helyet a MUVILL csapat szerezte meg. Az osztályok 1–3. helyezett csapatai 30-20-10 ezer forintos pénzjutalmat is kapnak a dicsőség mellé. Mint megtudtuk: a jövő évi bajnokságra márciusban lehet majd nevezni, ám az ideihez hasonló csapatlétszám esetében is számítani lehet a nevezési díj emelkedésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!