Ed Sheeran lehet a Brit Awards legnagyobb nyertese

Közzétették az idei Brit Awards jelöltjeit. A legrangosabb brit zenei díjkiosztóra - amelyen 13 kategóriában hirdetnek nyertest - február 21-én kerül sor a londoni O2 Arena-ban. A gála legnagyobb nyertese Ed Sheeran lehet, akit négy kategóriában is jelöltek.

Gyuricza Ferenc

Ed Sheeran a legjobb brit férfi előadó és a legjobb brit áttörés kategóriában szerepel, míg a Plus című albumát Az év brit nagylemeze, a The A Team című slágerét pedig a legjobb brit kislemez címre jelölték.

A férfi előadó kategóriájában James Blake, James Morrison, Noel Gallagher, illetve Professor Green lesznek az ellenfelei. A brit áttörésre Anna Calvi, Emeli Sandé, Jessie J. és a The Vaccines kapott még jelölést.

A női mezőnyben Adele, a Florence & The Machine, Jessie J., Kate Bush és Laura Marling esélyes a díjra, a zenekarok közül pedig az Arctic Monkeys, a Chase & Status, a Coldplay, az Elbow és a Kasabian szerepel a nomináltak között.

A kislemezek mezőnyében a már említett Ed Sheeran dal mellett Adele, az Example, Jessie J., a JLS, a Military Wives, Olly Murs, a One Direction, Pixie Lott és a The Wanted egy-egy dala kapott jelölést. Az év brit nagylemeze díjat a négyszeres jelölt énekes mellett Adele, a Coldplay, a Florence & The Machine és P.J. Harvey viheti még haza.




A további kategóriákban ismert és feltörekvő nevekkel találkozhatunk.

A nemzetközi férfi előadók mezőnyében Aloe Blacc, Bon Iver, Bruno Mars, David Guetta és Ryan Adams mérkőzik meg egymással. A női kategóriában Beyonce, Björk, Feist, Lady Gaga és Rihanna kapott jelölést.


Az együttesek közül a Fleet Foxes, a Foo Fighters, a Lady Antebellum, a Maroon 5 és a Jay Z - Kanye West páros lehet a befutó. A nemzetközi áttörés kategóriában hat jelölt szerepel, Aloe Blacc, Bon Iver, a Foster The People, Lana Del Rey és Nicki Minaj. A legjobb brit producer címet Paul Epworth, Flood vagy Ethan Jones nyerheti el.


Két kategóriában már megszületett a döntés, a kritikusok díját Emeli Sandé nyerte el, életműdíjat pedig a Blur kap.





 További zenei hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!