Többmilliós kárt okoztak a kijelzőpanel-tolvajok

Vádemelési javaslattal zárta a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság azt a 2011. augusztus 30-án indult nyomozást, melyet jelentős értékre elkövetett lopás miatt rendeltek el.

zaol.hu

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2011. augusztus 30-án kapott bejelentést arról, hogy egy zalaegerszegi cég épületében tetten értek két férfit, akik LCD kijelző paneleket akartak eltulajdonítani - tájékoztatott a rendőrség szerda délután.

Mivel felmerült annak a gyanúja, hogy nem egyedi esetről van szó és valószínűleg nagy tételben tűntek el a kijelző panelek, ezért a nyomozók nagy erőkkel kezdték meg a bűncselekmény teljes körű felderítését. A nyomozás során kiderült, hogy a két férfi három hónap leforgása alatt több mint négyszáz panelt tulajdonított el, melyek értékét a kirendelt szakértő 4.480.000 forintban állapította meg.

Az elkövetés módszere az volt, hogy a két férfi közül az egyik a paneleket levette a gyártósorról, munkaközi szünetben átadta társának, aki azokat szövetkesztyűbe rakta, majd az alsónadrágjába rejtve vitte ki a telephelyről. Később másik két férfi is hozzájárult ahhoz, hogy a panelek a szalagról lekerüljenek. Köszönhetően a biztonsági személyzetnek, a lopások három hónap után kiderültek. A paneleket kiszállító férfi még ara is ügyelt, miként tudja kijátszani a biztonsági kapu elektromos rendszerét.

A 12.000 forint értékű paneleket napi szinten lopták  s egyiküknél egy dobozban gyűjtötték, majd amikor összegyűlt 50-60 darab, azokat egyenként 3.000 forintos áron egyikük eladta egy felvásárlónak. Az üzletet általában egy benzinkúton ütötték nyélbe.   

Az ügyben összesen öt férfit hallgattak ki gyanúsítottként a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai, akik a házkutatások során több, a bűncselekményből származó tárgyat megtaláltak, melyeket lefoglaltak és visszaadták a tulajdonosnak.

A meglopott cég az okozott kár vonatkozásában polgári jogi igényt nyújtott be, melynek biztosítása érdekében a nyomozóhatóság a gyanúsítottak vagyonának zár alá vételére tett indítványt.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a nyomozás során keletkezett iratokat jelentős értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek - közölte szerda délután a megyei rendőrfőkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!