Szombaton már kilencedszer rendezik meg a technikai triatlont

Nagykanizsa – Sárkányrepülő, autó és jetski. Ezzel a három „közlekedési eszközzel” szombaton 8.30-tól immár kilencedik alkalommal rendezi meg a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület a Technikai Triatlont. A pilótákra és civil navigátoraikra ismét érdekes feladatok várnak.

Benedek Bálint


A földön, vízen és levegőben zajló technikai hármastusát annak idején Ferinc Vince többszörös magyar bajnok ultrakönnyű repülő pilóta találta ki, azzal a céllal, hogy olyanok számára is elérhetővé (és megszerethetővé) tegye arepülést, akik korábban nem merészkedtek a levegőbe. – Az időjárás-jelentések szombatra elég változékony körülményeket jósolnak, de minket nem könnyû eltántorítani, ebben az esetben is megtartjuk aversenyt – mondta elszántan Ferinc Vince ötletgazda, szervező. – Az ország több pontjáról az előzetes jelentkezések alapján várhatóan húsz tapasztalt pilóta érkezik majd, akik korábban is részt vettek a technikai triatlonon. Mint azt a kanizsai sportember hozzáfűzte: melléjük a repülésben szinte teljesen amatőr navigátorok ülnek. A párosoknak autós túrában, majd a jetski nyergében is fel kell találniuk magukat. – Épp ez a változatosság teszi annyira izgalmassá a csatákat – így a szervező. – A civilek között az előző évekhez hasonlóan újra indulnak helyi vállalkozók, üzletemberek, de lesznek román vendégeink is. Sőt, még a Magyar Repülőszövetség újonnan megválasztott elnöke, Mészáros László is csatlakozik a mezőnyhöz, melyben az országos repülősújság főszerkesztője, illetve a televíziós Istenes László is kipróbálja tudását. A program tehát reggel 8.30-kor kezdődik a kiskanizsai repülőtéren, ahonnan felszállva 70 kilométer hosszú repülős navigációs feladat várja az indulókat. Eztán a földön az autós túra következik, mely várhatóan 15 órakor a Csónakázó-tónál, a jetski-versennyel folytatódik. A nap az ügyességi repülős számokkal ismét a reptéren fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!