Hibiszkuszok pálmaháza

Keszthely – Országos tekintetben is egyedülálló látványossággal gyarapodott a Helikon kastélymúzeum, melynek részeként szombaton felavatták a trópusi virágokat bemutató Pálmaházat.

Sámel József

Pálinkás Róbert igazgatótól megutdtuk: széleskörű együttműködésnek köszönhetően Sall Attila gyűjteményét mutatják be, melynek számos egyéb növényritkaság mellett mintegy négyszáz hibiszkusz képezi a nagyobb részét. A parkban tavat és sziklakertet is kialakítottak. Elmondta: régi terv valósult meg a Helikon Pálmaház megnyitásával, mely minden bizonnyal kedvelt lesz majd a látogatók körében.



A létesítményt dr. Bálint György (Bálint gazda) avatta fel. Beszédében méltatta a Festetics család mezőgazdaságot előmozdító tevékenységét, de kitért arra is: a globalizálódó világban – melyben őserdőket irtanak ki, hogy termőföldhöz jussanak, s ez által sérül a növény és állatvilág – fontos, hogy bemutassuk a tórpusi virágokat, melyek igazi értékek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!