Pályakezdő szobrász mutatkozik be Nagykanizsán

Nagykanizsa - Hosszú Laura, a PTE Művészeti Karának végzős szobrásznövendéke tárja a nyilvánosság elé munkáit e napokban a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola galériájában.

Magyar Hajnalka

Hosszú Laura Nagykanizsán született, ott is végezte az általános iskolát, ám a középfok már a művészeti alapozás jegyében telt Szombathelyen, a Művészeti Szakközépiskola képző- és iparművészeti tagozatának szobrászat szakán. A folytatás is célirányosnak bizonyult, hiszen jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának végzős hallgatója, szintén szobrász szakon.


Tehetsége korán megmutatkozott, már a szakközépiskolai évek idején felkérést kapott egy - Kapossy János szombathelyi művészettörténészt ábrázoló - emléktábla megmintázására. Jelenlegi bemutatkozó anyaga már az önálló útkeresés elemeit mutatja, bár fellelhetők közte egyetemi stúdiumok is.

Autonóm munkái sajátosan ötvözik az őt ért hatásokat, a konstruktivista tér és képépítés, valamint a festészet eszköztárából is merítő expresszív gondolkodás egyaránt tetten érhető alkotásain. Mély szakmai alázata egészséges önkifejezéssel párosul, a világhoz való viszonyulásának is tanújelét adja munkáin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!