Jöhet a pályázat

Nagykanizsa - A további együttműködés lehetőségeiről esett szó a tegnapi megbeszélésen, melynek zárásaként Kanizsa, Kovászna, Csáktornya és Gleisdorf szándéknyilatkozatot fogadott el.

Sámel József

Az Inkubátorházban rendezett konferencián a négy város képviselői megállapodtak abban, hogy továbbfejlesztikaz együttműködést, ez idáig ugyanis csak Kanizsának volt kapcsolata a településekkel. Cseresnyés Péter polgármester elmondta: olyan hálózatot akarnak kiépíteni, amelyben mindegyik település együttműködik a másikkal, legyen szó kulturális vagy gazdasági kapcsolatokról. Mindebbe európai uniós forrásokat is szeretnének bevonni.

- Úgy vélem, hogy a turizmus, a megújuló energiák hasznosítása és az oktatás terén további lehetőségek is mutatkoznak a kölcsönös előnyök kiaknázására, sőt, azt szeretnénk elérni, hogy ez a hálózat további testvértelepülésekkel, akár Kaproncával vagy Ptujjal is kibővülhessen - hangsúlyozta a polgármester.

A négy település képviselője tegnap mindezt szándéknyilatkozatban is megerősítette. Az együttműködés következő lépcsőfoka pedig a közös pályázat benyújtása lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!