Furcsaság? - A kő nem vész el, csak átalakul?

Sajni József miklósfai önkormányzati képviselő azt gyanítja: a szennyvízberuházás során az út megbontásakor kitermelt gránit- és bazaltkockákat építenek be az Erzsébet téren.

Horváth-Balogh Attila


Keddi sajtótájékoztatóján elmondta: sokak szerint lassúak és szervezetlenek a Nagykanizsa több pontján zajló város-rehabilitációs, illetve szennyvízhálózat-korszerűsítési munkák, mintha a kivitelező nem rendelkezne elegendő kapacitással. S a városban élők egy furcsaságra is felhívták a figyelmét: állítólag a Csengery útról, az aszfalt alól kitermelt gránit köveket az Erzsébet téren, a polgármesteri hivatal előtti parkolóba építették be. Sajni szerint kérdés, hogy ha ez így történt, az eljárás legális volt-e, illetve csökkent-e ettől a város-rehabilitáció költsége.
Horváth István, a rehabilitációs munkálatok projektmenedzsere kérdésünkre azt mondta: nincs információjuk arról, hogy a kivitelező honnét szállítja a követ. Hozzátette: a parkoló esetében amúgy van lehetőség használt anyag beépítésére, előzetesen is így kalkuláltak a költségekkel. A fővállalkozó NK-VR Konzorciumtól Sajni felvetésével kapcsolatban csak azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a beépített követ anyagbeszállítótól vásárolják, s annak ellenértékét ki is fizetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!