Emlékkiállítás és felajánlás Királyi Pál évfordulója alkalmából

Szepetnek - Királyi Pál író, újságíró és országgyűlési képviselő halálának a 120. évfordulója alkalmából kulturális műsorral is színesített emlékkiállítás nyílott szerdán a település közösségi házában.

zaol.hu

Mint azt a köszöntőjében Vlasicsné Fischl Tímea polgármester kiemelte: már a tavaly átadott közösségi ház avatásán megígérték, hogy az épület lehetőséget biztosít különféle értékek bemutatására.

- A falu szülöttének, Királyi Pálnak az emléke máig velünk él, hisz utcát, művelődési központot neveztünk el róla, emlékoszlopot állítottunk tisztelegve nagysága előtt - folytatta a polgármester. - Az elődeinkről egyre kevesebbet tudunk, de nekünk óriási szerencsénk van, mert a honismereti kör vezetője, Sóstainé Márfi Ibolya révén Királyi Pál életéről, tetteiről olyan egyedülálló anyag gyűlt össze, melyet a közönség elé tárhatunk.
A kiállításon többek között bemutatásra kerül az író születési anyakönyvi kivonata, különféle vezércikk részletek, országgyűlési képviselőként lejegyzett tanulmányai.

A jeles esemény alkalmából dr. Károlyi Attila nagykanizsai ügyvéd Királyi Pál Szigetvár 1566-ban című eredeti, 1858-ban kiadott köteteit a szepetnekieknek adományozta.

- Nagyapám, Károlyi István ópályi kastélyának könyvtárából mentettem meg a rendkívül értékes példányokat - mesélte dr. Károlyi Attila.

A számos ritkaságot felvonultató emlékkiállítás július 15-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!