Felborult egy gázolajat szállító tartálykocsi a 74-esen (frissítve)

Hétfőn hajnalban a 74-es főúton, a botfai és csatári kereszteződések között eddig ismeretlen okok miatt balesetet szenvedett egy tartálykocsit vontató kamion. A műszaki mentést útlezárás mellett végezték, melyet nem sokkal 15 óra után oldottak fel.

zaol.hu

A jármű Zalaegerszeg irányából Nagykanizsa felé haladt, mikor a menetiránya szerinti bal oldalon elhagyta az úttestet és egy rézsűn lehajtva a bal oldalára dőlve állt meg - közölte Szabados Gábor, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A jármű vezetője az elsődleges orvosi vélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A gázolajat szállító járműszerelvény műszaki mentése fél, majd egészpályás útlezárás mellett jelenleg is folyamatban van, a forgalmat felváltva engedik át - számolt be reggel a helyszínen lévő kollegánk, Katona Tibor. Hozzátette, hogy az üzemanyagot nem sokkal 8 óra után kezdték átfejteni egy másik tartályba.


Szivárgott a gázolaj
A baleset következtében a tartály megsérült, az abban szállított veszélyes anyagnak minősülő gázolaj szivárogni kezdett. A baleset körülményeit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.


Feloldották az útzárat
Nem sokkal 15 óra után feloldották az útzárat a 74-es főúton, Zalaegerszeg közelében, ahol a tartálykocsi balesete miatt több órára le kellett zárni a teljes útszakaszt - tájékoztatta portálunkat a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!