Tuti tippek Valentin-napra! Kedves szerelmes ajándékok kis pénzből

Február 14. a szerelem, a szeretet napja. A modern kori ünnep alig egy évtizede honosodott meg hazánkban, ám egyre többen kedveskednek ilyenkor ajándékkal, meglepetéssel szeretteiknek. De mit is ajándékozzunk?

zaol.hu

Közeledik a Valentin nap, mégis, talán kevesen vannak azzal tisztában, hogy a modern korban kialakult ünnep történelmi gyökerekkel bír.

Valentin kultusza a II. századra vezethető vissza. A legelterjedtebb történet szerint Valentint keresztény hite miatt II. Claudius börtönébe zárták, ahol beleszeretett a börtönőr leányába és mielőtt 270. február 14-én kivégezték, egy üzenetet küldött a lánynak: "A Te Valentinod" zárással.  Így vált ez az üzenet világszerte ismertté.

Valentin hite miatti elhivatottsága és önfeláldozása előtt az egyház is tisztelgett: 496-tól a középkori naptárakban már szerepelt Szent Valentin napja.

Az ünnep modern formája azonban csak jóval később alakult ki. A XV. században Angliából indult hódító útjára, majd az évszázadok során más területek is átvették a szokást. Magyarországon a rendszerváltás után vált divatossá a nap, melyet mi Bálint napként is említünk.

Aki már nem az első Valentin napját ünnepli, az már túl van a mackók, szívecskék, parfümök, virágok és minden hasonló ajándékon, s vannak, akik valami igazán különlegeset akarnak ajándékozni. Nos, íme néhány tipp!

Süss!
Na jó, nem muszáj, ha nem vagy egy cukrászmester, de megpróbálhatod és egy egyszerű piskóta elkészítése a férfiak életében sem okoz nagy bonyodalmat. Kaphatók szív alakú torta sütőformák, de ha ügyesebb vagy, készíthetsz például szív alakú linzert is. Díszítésnek pedig vehetsz marciánt, étkezési gyöngyöt, ami igazán jól mutat az alkotáson. Ha nem vagy olyan bátor, hogy nekiállj, rendelhetsz is a cukrászdából valami íncsiklandozó nyalkáságot, de akár szív alakú pizzát is sütetthetsz egy mindenre nyitott pizzériában.

Vacsora otthon, kettesben
Készíthetsz vacsorát, s szépen feldíszített asztallal várhatod a párod. Ha nem vagy egy konyhatündér vagy séf, akkor sincs veszve semmi, néhány gyorsétel kihúzhat a bajból. Vehetsz előre elkészített húst, amit csak ki kell sütni, és a gyors rizzsel, krumplipürével is egyszerűen el lehet boldogulni - párod örülni fog, hogy belekezdtél, s egy hangulatos, gyertyafényes asztal is sokat nyom a latba
Ide kattintva találsz néhány recept ötletet a nagy napra. 

Készíts magad valami egyedit!
Ha van egy kis készügyességed, saját magad is készíthetsz ajándékot. A hobbiboltok az ötletek tárházát kínálják. Ajándékozhatsz például egy díszített képkeretet, melyben a képeteket teszed, vagy készíthetsz ajándékdobozt is valami kedves apróságot rejtve bele. A közös képeteket tartalmazó fényképalbum is jó ajándék, főleg, hogy manapság egyre kevesebben hívatják elő a digitális fotókat.

Szerelem-puzzel, naptár vagy egy „festmény”
Divatosak manapság a fotókból készített kirakók, naptárak, melyek örök emlékek lehetnek. A naptár szerelmes idézetekkel is kiegészíthető, illetve bejelölheted rajta a számotokra fontosabb dátumokat is.
Bizonyos eljárásokkal egy-egy fotó festmény jelleget ölthet, ami igazán különlegessé teszi a képet. A képkeretezőknél érdeklődj, ki végez ilyen műveletet, s az eredményt be is kereteztetheted.

Horoszkóp kettőtöknek
Ha hisztek benne, elkészíttetheted a horoszkópotokat, mely megmutatja a jövőtöket. Na persze, ezzel vigyázzunk, mert lehet, hogy a csillagok nem azt jósolják, amit szeretnétek

Gravíroztass!
Névre szól, egyedi emlék lehet, ha valamiben belegravíroztatod mondjuk a neveteket, vagy egy számotokra jelentős dátumot, emléket, helyszínt valamibe. Gravírozni lehet ékszerre, bögrére, pohárra, öngyújtóra, tollra, üvegre, de voltaképpen majdnem mindenre.

Édes élet
A csoki gyakorta kapott-adott ajándék, így nem csoda, hogy a szerelmesek ünnepén is rengeteg különféle édes különlegességet kínálnak a boltok. Ám ezt a viszonylag szokványos ajándékot is fel lehet kicsit turbózni Köttess csokrot csokiból vagy készíts ajándékkosarat a kedves kedvenceiből. Ha valami egyszerűbbet szeretnél, rakhatsz ki szívecskéket is bon-bonból.

Kalandozás a múltban
Emlékszel még a mézeskalácsra? Különleges, ötletes, nem mindennapi ajándék lehet, de valami olyat is adhatsz, ami a közös múltatokra emlékeztet benneteket. Lehet ez például egy belépő a strandra, ahol megismerkedtetek, egy kirándulás oda, ahol először találkoztatok, egy készíthetsz egy ajándékkosarat is, melybe olyan dolgokat teszel, melyek valamit jelentenek számotokra.


Saját CD
Nem, ez még mindig nem elcsépelt. Szerelmes dalokkal teletűzdelni egy egész lemezt nem nehéz feladat, s a megfelelő számítógépes programmal és az írószerboltban kapható öntapadó CD-borítóval egyedi dekorációt is kreálhatsz a lemezre.


Egy doboznyi szerelem
Hogy a szerelmes nap ne csak a mostani legyen, készíthetsz az év minden napjára egy szerelmes üzenetet tartalmazó cetlit, melyet gondosan összehajtogatva egy dobozba tehetsz. Természetesen ez utóbbi is lehet egyedi. Hobbiboltban beszerezhetsz fa, illetve karton dobozt, melyet tetszés szerint díszíthetsz, de jó szolgálatot tehet egy szív alakú csokis doboz is, melyet csomagoló anyaggal, vagy akár közös fotóitokkal bevonva tetszetős ládikát készíthetsz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!