Nemcsak Hummert nyelt el a Balaton - Trabant és traktor is jég alá került

Körbejárta a sajtót a két Hummer esete, melyek alatt beszakadt a Balaton jege. A jégre menős ''ötlet'' nem egyedi, 1982-ben egy Trabantot nyelt el a Balaton, míg 2010-ben egy traktor süllyedt meg a jégen. 1992 telén viszont 48 autó siklott a Balatonon minden gond nélkül.

zaol.hu


A Hummerek esete
 
Szabálysértési eljárást indított a balatonalmádi kapitányság két középkorú férfi ellen, akik február 6-án rámentek Hummer2-es típusú terepjárójukkal a jégre Balatonakarattyánál a Gumirádli strandon, de a járművek alatt beszakadt a jég.


A sofőröknek sikerült partra jutniuk, a gépkocsikat másnap délelőtt húzták ki a vízből.

Az eset -melyből viccek tömegét gyártotta már a netes világ - kapcsán fellapoztuk archívumunkat, volt-e már hasonló történés.

Trabantot nyelt a Balaton

1982. február 17-én a Zalai Hírlap korabeli száma arról tudósított, hogy a keszthelyi öbölben elnyelt egy Trabit a Balaton. Egy balatongyöröki férfi szó szerint a jégen indult horgászni: úgy vélte, gond nélkül be tud menni a kocsival a kiszemelt területig. Ez egy darabig ment is, de mintegy 350 méter után a jég beszakadt és elnyelte a kétüteműt. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de az autót csak kétnapos küzdelem után tudták kiemelni. Első nap mintegy 150 méterre húzták a parthoz a víz alatt, majd másnap 2 tűzoltóautó és 24, csörlőkkel, pallókkal felszerelkezett tűzoltó emelte ki a Tarbit - számol be a korabeli híradás.




Traktor ’’fulldoklott’’ part mellett

2010. februárjában  beszakadt a Balaton jege egy traktor alatt Balatonalmádiban a Wesselényi strandon.  A jégfelületet egy helyi vállalkozó saját traktorjával akarta  megtisztítani, amikor a baleset történt - számoltunk be két éve. Szerencsére senki sem sérült meg, de a járművet csak nagy nehezen sikerült kihúzni a jeges vízből.



Volt, hogy 48 autót is elbírt a jég

1982. január 24-én autós jégkarnevált szerveztek Fonyód vasútállomás mögötti strandjára, ahol ötezer ember követte végig 48 autós jégpiruett-sorozatát a Balatonon -  számol be a sonlie.hu, mely a Somogyi Néplap korabeli kiadását vette elő a hammeres történet kapcsán.

A szervezők 48 autót engedtek a jégre - többen is lettek volna, de biztonsági okok miatt végül ennyi mellett döntöttek.
A járgányok három kategóriába -  660 köbcentig, 1000 köbcentiig és 1000 köbcenti fölött - álltak rajthoz. A nagysikerű rendezvényt végül nem rendőrségi tiltás miatt ismételték meg többet.

 Viccek tömeg született a Hummerek esetéből


- Ne menjél rá b*meg!
- Na mer' miér'?
- Há'mmer beszakad!

- Anya, kimegyek a strandra!
- De hát február van!
- Jó, jó tudom, sál, sapka, Hummer...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!