Farsangi fánk karnevál -Mindenki nyert

Nem csupán a kistérség területéről neveztek csapatok a negyedik farsangi fánk karneválra Zalaapátiban, érkeztek csoportok például Zalakarosról is. A programot fellépések is színesítették.

Sámel József

Vincze Tibor polgármester úgy fogalmazott: a rendezvénnyel  amellett, hogy szórakozást nyújt  a telet búcsúztatják.

Érdeklődésünkre Pozsgovits Borbála szervező is ekként fogalmazott, hozzátéve: céljaik között szerepel, hogy a karnevállal télen is legyen program a településen. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere, kistérségi elnök örömét fejezte ki, hogy minden évben azt látja: összetartó közösség dolgozik Zalaapátiban. A fánk-verseny tekintetében pedig a kreativitást emelte ki egyik legnagyobb értékként.

A versenyre tíz csapat nevezett a régióból, a süteményeket Zámbó Tibor  mesterszakács, Hetényi Tamás, a keszthelyi VSZK gyakorlati oktatásvezetője és kollégája, Tóth Dénes szakoktató zsűrizte. Döntésük alapján a hagyományos fánkok terén Gyenesdiás bizonyult a legjobbnak, míg a különlegességek kategóriájában a szentpéterúri csapat kapta az aranyérmet. A szervezők azt mondták: mindenki nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!