Az új évben új feladatok várnak a Zala Megyei Közgyűlésre

Mintegy harminc napirendi pont köztük az idei költségvetési rendelettervezet került terítékre a Zala Megyei Közgyűlés keddi ülésén.

Péter Gyöngyi


Az új költségvetésről a  Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Manninger Jenő elmondta, más a szerkezete, mivel mások az ez évi feladatok is, közöttük lesz   például a területfejlesztéssel, a hulladékgazdálkodással, a természetvédelemmel kapcsolatos tennivaló is. Összesen 829 millió forintból gazdálkodnak, a parlamenti költségvetésből 221 millió forintot kap a közgyűlés. Lesznek olyan feladataik is,  melyekhez külső erőforrásra lesz szükség.  A megyei önkormányzatok  konszolidációjának végrehajtásáról szóló tájékoztatóban az elnök kitért rá, lejárt határidejű tartozás nélkül adhatták át intézményeiket az államnak.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Zala megyei kirendeltségének működéséről szintén tájékoztatót hallhattak az egybegyűltek, Horváth Zoltán kirendeltségvezető mutatta be a 2003-ban, a SAPARD Hivatal és az Agrárintervenciós Központ jogutódjaként létrejött  szervezetet, annak munkáját.

Elfogadták sok más mellett a Zala Megyei Területfejlesztési Tanács tavalyi költségvetésének teljesítéséről, illetve a szakmai munkáról  szóló beszámolóját is.

Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tavalyi költségvetése kapcsán tartott ismertetőt. 

 Az M9 Térségi Fejlesztési Tanácsnak újjá kell alakulnia  a  megváltozott jogszabályok miatt, az ezzel kapcsolatos feladatokról is határozatot fogadott el a közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!