A kihűléstől mentették meg a hajléktalan férfit

Szerdán este egy nagykanizsai áruház értesítette a rendőrséget, mert a bejáratnál egy hajléktalan személy feküdt. Mint kiderült, az elalélt, ittas férfi már kihűlés közeli állapotba került, amikor az időközben kihívott mentők megérkeztek hozzá.

zaol.hu

Szerdán este az egyik nagykanizsai áruház kért rendőri segítséget, mivel a bejárat közelében egy hajléktalan személy feküdt a földön. A járőrök az áruháznál földön fekve találtak egy erősen ittas állapotban lévő férfit, akin bántalmazásra utaló külsérelmi nyomokat nem véltek felfedezni. Fizikai és egészségi állapotát felmérve, a rendőrök azonnal értesítették a mentőszolgálatot, hogy az elalélt hajléktalan mielőbb orvosi segítséget kaphasson. A bejelentésnek és a gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a Kanizsai Dorottya Kórházban további egészségügyi ellátásban részesült a kihűlés közelébe került férfi.


Zala megyében ez idáig halálos áldozatot nem követelt a hideg időjárás, köszönhetően az állampolgári bejelentéseknek és a gyors rendőri intézkedéseknek - tudta meg portálunk a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén.



Kapcsolódó cikkeink: 

’’Hideg-kommandó’’ - Ügyelnek a rend őrei is a rászorulókra

Tőlük jöhet a tél: összeültek a védelmi bizottságok

25 éve nem látott havazás és extrém hideg jöhet (frissítve)

Mértek már -33 fokot is Magyarországon! 

Hideg idő: sok lakásban nincs fűtés 

Életet mentett a bejelentés? 

Tél-veszély: szükség esetén akár iskolai, óvodai szünetet is elrendelhetnek 

Jön a dermesztő hideg - Segítség kell a rászorulóknak (videó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!