Luxus kétkeréken - Száguldó bicikli egy sportkocsi áráért

Luxuskörökben egy limitált szériás, csúcstechnológiás kerékpár a sláger napjainkban. A BlackTrail e-bike nevű kétkerekű 100 kilométeres per órás sebességre is képes, áráért egy luxus autót is vehetnénk.

zaol.hu

A száguldó kétkerekű jelenleg a világ leggyorsabb kereskedelmi forgalomban kapható elektromos kerékpárja. A bringa  két német cég, a PG-Bikes és az UBComposites  - az utóbbi még a Forma-1-es autókhoz is tervezett tesztalkatrészeket - koprodukciójában jött létre, s hivatalosan #!" target="_blank">tavaly júniusban mutatták be.

A fejlesztés sikere akkora volt, hogy a cég bevétele azóta  400 százalékkal növekedett.

Az ultrakönnyű, szénszál vázas kerékpár a NASA által kifejlesztett alumínium övezet, titánium és magnézium felhasználásával készült, a  motort  a vázra szereltek, s bőrrel vontak be. A bicaj összsúlya pedig alig 20 kiló.

A Fuel dizájnújság szerint súly/teljesítmény arány alapján a PG BlackTrail a világ legmenőbb sportkocsijait is veri. A lap úgy számolt, hogy 350 W/kg-os arányszám jön ki a kerékpár esetében, a Lamborghini Reventon viszont csak 290 W/kg-ot tud. A számítás gyengéje, hogy az autókhoz hasonlóan a biciklinél is utas súlyának hozzáadása nélkül kalkuláltak, pedig egy kerékpár valódi teljesítményét ez nyilván sokkal jobban befolyásolja, mint egy kocsiét - írja a kerekagy.blog.hu.

A kerékpárból csak 667 darabot gyártottak, s egyetlen darabért  60 ezer eurót, azaz közel 20 millió forintot kérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!