Korcsolyás piaristák

Egészségfejlesztési pályázat keretében közel 9,5 millió forintot nyert a nagykanizsai Piarista-iskola, így 600 gyermek járhatott korcsolyázni az egerszegi Jégcsarnokba egy évig.

Steyer Edina

A projekt 2011 januárjában indult. A pályázat az iskolások, a középső és nagycsoportos óvodások számára a belépőn és a jégkorcsolyabérlésen kívül tartalmazta az utazás költségeit is. Szintén ebből a támogatásból finanszírozták az elmúlt évvégi sportnapot, sporteszközöket is vásároltak, többek közt labdákat, tornaszőnyegeket és trambulint.

Horváth Andrea, a Piarista-iskola testnevelés tanára tapasztalatai szerint azok a diákok, akik sportolnak, jobban kordában tartják az indulataikat. Mivel naponta rengeteg inger éri őket, felgyülemlik bennük a feszültség, aminek felszabadítására a legjobb módszer a mozgás. Épp ezért a pályázat lezárulását követően az intézmény igyekszik biztosítani számukra a sportolást. A korcsolyázás megmarad, csak a gyakorisága csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!