Kárpátalja a karitatív lovagok idei célpontja

Zalai gyermekek kárpátaljai utazását, a határon túl élő képzőművészek egerszegi, kanizsai kiállítását, a kárpátaljai falusi turizmus elősegítését határozták meg idei feladataik között a Nemzetközi Szent György Lovagrend tagjai.

Arany Gábor


Az 1326-ban Visegrádon alapított világi lovagrend ma Európában és Észak-Amerikában ténykedik. A hazánkban egyesületként működő civil szervezet tegnap tartott kibővített priori értekezletet a zalai megyeszékhelyen. Itt Gondos Ferenc zalai prior számolt be az elmúlt évről és az idei tervekről. A bevezetőben említetteken túl folytatják az adományok gyűjtését, ehhez megállapodást kívánnak kötni a Vöröskereszttel. Ezenkívül támogatják a pózvai idősek otthonát, ahová tavaly kétezer kötet könyvet juttattak el. Az általános, illetve középiskolai diákoknak a határon túli magyarsághoz kapcsolódó vetélkedőt szerveznek, és a nyertesek jutalma lesz a beregszászi út.

 Turizmus dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!