Hogyan használható fel a cafeteria?

Végre tisztázódott, hogy a vendéglátáshoz, üdüléshez kapcsolódó cafeteriával hogyan számolhatnak a munkáltatók és a dolgozók idén.

feol.hu

A napi megélhetéshez segítségre várók rosszabbul járnak, mert az eredetileg járulékmentes juttatások tavalyi 19 százalékos járulékterhét idén már 31 százalékra növelték, és korlátozták a felhasználhatóságot is.  Idén kivezetik a rendszerből az üdülési csekket és az élelmiszer-vásárlásra is felhasználható étkezési utalványt.

Az étkezési utalvány eddig havi 18 ezer forintos keretét három elemmel váltják ki. Csak saját vállalati étkezdében használható fel a maximum havi 12 500 forintos üzemi étkezési juttatás.
 
Jóval szélesebb körű lesz, ha elindul a Széchenyi Pihenőkártya (Szép) étkezésre fordítható alzsebe, amin ugyancsak átlagosan havi 12 500 forint adható majd melegétkezésre a dolgozóknak az évi 225 ezer szálláshely, illetve 75 ezer forintos rekreációs juttatás mellett.

A maximum havi ötezer forintos Erzsébet-utalványt hideg ételek vásárlására és az idén még melegétkezésre is fel lehet használni. Ez a lehetőség marad azoknak, akik nem vendéglőben, hanem boltokban használnák fel az utalványt. Nem csak a keret csökkent alig harmadára, pillanatnyilag a felhasználhatóság köre is szűkebb.  Jelenleg a CBA, a Coop, a Reál áruházláncra terjed ki az elfogadóhely-hálózat, és többek között a MOL-al tárgyalnak intenzíven - írja az fmh.hu!

Összefoglaló a cafeteria idei felhasználhatóságáról itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!