A borturizmust szolgálja az új hegyi út

Zalaszentgrót - A lakosságot és a turistákat egyaránt szolgálja a teljesen felújított út, mely minap készült el a csáfordi városrészben, a szőlőhegyen. A bejárását kedden tartották.

Sámel József

A mintegy egy kilométeres, aszfaltos, három-négy méter szélességű szakasz a szőlészettel- borászattal foglalkozó Veress család kezdeményezésére, pályázati sikerének köszönhetően a város, a települési részönkormányzat összefogásával készült el.

Veress János elmondta: a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán 93,2 millió forintot nyertek a szakasz felújítására. Az önerő előteremtését segítette Zalaszentgrót önkormányzata, melytől az út kezelői jogát is megkapták tíz évre. A borász hangsúlyozta: a horhosban vezető út – melyet már az 1990- es évek végén megterveztek, ám akkor helyette a kerékpárutat készíttette el az önkormányzat – felújítása a város vagyonát is gyarapította. Hozzátette, hogy a borturizmust jelentősen segíti majd a jobb közlekedés.


Baracskai József polgármester beszédében kiemelte: nem csak Csáford, s a szőlősgazdák, hanem a város számára is nagy jelentőségű az út, mely segíti a turisztikai törekvéseket. Ezt mondta Balogh Gábor, a csáfordi részönkormányzat vezetője is, kiemelve: a települést összekötötték az alsóhegyi résszel, s ez fontos változást jelent. A beruházáshoz ők is hozzájárultak, a belterületi részt készítették el.

Az elnyert pályázati összegből folytatódik a beruházás: a csáfordi szakasz egy újabb, rossz állapotú részét hamarosan felújítják és Zalakoppányban is utat építenek a szőlőhegyben.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!