Köztünk az Isten: éjféli mise a ferences templomban

Találjunk igazi értékeket, amelyek fontosak, hogy el tudjunk indulni a Jóisten felé s érezzük jelenlétét – hangsúlyozta szentbeszédében Ocsovai Grácián házfőnök a ferences templomban megtartott éjféli szentmisén Zalaegerszegen.

Varga Lívia

A plébános a Jézus Szíve templomot teljesen megtöltő hívek előtt emlékeztetett: véget ért az adventi szent időszak, amely sajátos lelki töltetet adott, s most elkezdődik a karácsonyi szent idő, amely szolgálja azt, hogy sok kegyelmet kapjunk, és úgy tudjunk töltekezni, hogy az egész évben kitartson. 

Grácián testvér arról is beszélt, hogy szép és mozgalmas volt december 24-e a megyeszékhelyi ferences közösségben. A hajnali roráte (angyali) szentmise után  Barnabás testvér vezetésével több mint harminc gyermek és néhány felnőtt Nagykutasra látogatott. Felkerestek egy istállót, igazi állatokkal, s ott felidézték a két évezreddel ezelőtti születés történetét, akárcsak a délutáni pásztorjátékon, már ismét a megyeszékhelyen.


- S most itt vagyunk ezen a szent éjszakán, hálát adunk a Jóistennek a szeretetért, hogy van nekünk egy biztos pontunk, van egy templomunk, ahova mind eljöhetünk, ami emlékeztet bennünket, hogy itt van közöttünk az Isten.

A szerzetes felidézte katonaidejének karácsonyát, amikor először töltötte az ünnepet szüleitől távol. Mint mondta, „szomorú volt a szívem, de ahogy elkezdtem dicsőíteni az Istent, olyan békesség töltötte el a lelkemet, amire mind a mai napig emlékezem. Ezt a kegyelmet és békét kívánom mindannyiótoknak, nemcsak az éjféli misén, hanem a mindennapokban is”.

Grácián testvér felhívta a figyelmet arra, hogy a Jóistenre és a Szűzanyára szánt időt mind visszakapjuk.
- Sokszor szaladjunk a szent családhoz, szóljunk sokat szent őrangyalainkhoz, gyakoroljuk a szentség vételét, hogy éljünk és túléljük nehézségeinket. Érezzük, hogy velünk van az Isten, ezáltal üdvözüljünk, és boldogok legyünk szeretteinkkel együtt.  Ámen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!