Kizsigerelt vendéglátók?

A hazai vendéglátás kormányzati kizsigereléséről beszélt Zakó László (Jobbik) országgyűlési képviselő a minap a Parlamentben.

Sámel József

Mint azt a nagykanizsai honatya jelezte: sok más szektorhoz hasonlóan, a vendéglátás árbevétele is csökkent az elmúlt években, melyért többek közt a kormányzat a felelős.

Zakó László rámutatott: az éttermi szolgáltatás áfájának csökkentését már régóta kéri a szakma, de nem történt változás, sőt újabb adóemelésre lehet számítani. A HACCP rendszer szigorú előírásait is késve mérsékelték, addigra már több ezer magyar kisvállalkozó volt kénytelen becsukni éttermét. A dohányzás teljes tilalma is jelentős kiesést jelent majd a vendéglátóegységeknek, ami újabb bezárási hullámot generálhat.

A parlamenti képviselő szerint e téren is radikális változásra lenne szükség, ellenkező esetben nem lehet újraéleszteni a vendéglátóipari szektort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!