Vízilabda-bajnokság: túl későn eszméltek a kanizsaiak

Nagykanizsa - Az OB I B-s férfi vízilabda-bajnokságban szereplő Heat-Group Kanizsa VSE csapata későn eszmélt, ezért hazai medencében kikapott a koncentráltabban küzdő Eger együttesétől.

Benedek Bálint

Heat-Group Kanizsa VSE-EKF Eger8-9 (3-3, 1-3, 1-2, 3-1)
Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Horváth M., Mucskai. OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés.

Kanizsa: Kiss - Virt, Gulyás 2, Szilvasán 2, Kéri 2, Kaszper 1, Fábry 1. Csere: Mogyorósi, Bencz. Játékos-edző: Kéri Péter.


A vendégek óriási lendülettel nyitottak, s gyors gólokkal hamar állva hagyták a tétovázó kanizsaiakat (3. p.: 0-2). Aztán Kériék rendezték a soraikat, s előbb felzárkóztak, majd a negyed végére kiegyenlítettek. A folytatásban a pontatlanul játszó hazaiak egyre messzebb kerültek a jól támadó és védekező vendégektől. A kanizsaiak a nagy akarás közepette többet hibáztak a kelleténél, s hogy a baj még tetéződjön, egy szabálytalanság miatt centerüket, Virtet cserével kiállították a játékvezetők.

A fordulást követően sem változott meg gyökeresen a helyzet, ugyanis az egriek koncentrált játékkal tartották az előnyüket (22. p.: 5-7). Aztán az utolsó játékrészre felszívták magukat a dél-zalaiak, Gulyás távoli lövésével két perccel a vége előtt 8-9-re felzárkóztak. Végül hiába rohamozták a medence szinte minden pontjáról a kaput, gólt lőni már nem sikerült, így maradt a vereség.

Jók: Kiss, Gulyás.

Kéri Péter: Az egyik centerünk elvesztése döntőnek vizonyult, s ezután már nem bírtuk a tempót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!