Idegenben nyertek a gépgyáriak

Nagykanizsa - Az NB I B-s férfi kosárlabda-bajnokságban a Kanizsa KK a SMAFC otthonában zsinórban a hatodik győzelmével stabilizálta helyét az élmezőnyben és továbbra is a második helyen áll.

Benedek Bálint

SMAFC-Kanizsa KKDKG East 52-72(14-20, 17-18, 6-18, 15-16)
Sopron, 50 néző. Jv.: Sabáli, Török, Surányi. Férfi mérkőzés.

Kanizsa: Bausz (9), Neal (23/9), Beák (9/3), Hoffmann (14), Cziegler (-). Csere: Balogh (2), Zsámár (8/3), Bus (4), Murvai (-), Tóth (-), Stárics (-), Lovas (3/3). Edző: Kovács Nándor.


A nyugati csoport rangadóján már a mérkőzés elejétől kezdve mindkét csapat főleg a védekezésben jeleskedett. A hazaiak nem tudtak felgyorsulni, a vendégek viszont türelmesen szőtték a támadásaikat, s növelték az előnyüket (7. p.: 9-17). A folytatásban már jóval kiegyenlítettebb küzdelem folyt, bár néhány figyelmetlenség miatt a soproniak átvették a vezetést, a továbbiakban mégis Bauszék akarata érvényesült.

A fordulás után az addiginál is sokkal jobban védekezett a Kovács-legénység, míg Hoffmann látványos akcióival 19 pontosra duzzasztotta az előnyt. Az utolsó etapban sem lankadt a gépgyáriak figyelme, s ennek köszönhetően biztosan tartották az előnyüket a találkozó végéig. A zalaiak továbbra is a 2. helyen állnak azonos mutatóval, mint az éllovas Veszprém.

A Kanizsa KK csapata a Cserháti-csarnokban vasárnap 18 órától a Hepp Kupában a legjobb nyolc közé kerülésért a szintén másodosztályú Bonyhádi KSE gárdájával találkozik.

Jók: Hoffmann, Bausz, Zsámár, Balogh.

Kovács Nándor: Riválisunk otthonában végig jól védekeztünk, s fegyelmezett játékunknak köszönhetjük ezt a nagyszerű győzelmet.



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!