Egész hetes rendezvénysorozatot szerveztek az időseknek

Nagykanizsa - A szociális intézményi keretek közt élő időseknek szervezett egész hetes rendezvénysorozatot az Egyesített Szociális Intézmény. Ennek keretében kulturális műsorokkal kedveskednek az öregeknek.

Sámel József

A tegnapi nyitórendezvényt a Zrínyi utcai idősek klubjában tartották, ahol elsőként Szőlősi Márta önkormányzati képviselő köszöntötte a tagokat. Mint mondta: az önkormányzat nehéz helyzetben van, de ennek ellenére megbecsüli az időseket, amit a mostani, immár 18. alkalommal meghirdetett rendezvény is bizonyít.


- Az intézményi keretek között, azaz a gondozóházban, az idősklubokban, valamint a házi segítségnyújtás keretében mintegy 300 idős emberről gondoskodunk - jegyezte meg Koller Jutka, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője, aki hozzátette: az idősek körében egyre népszerűbb a bentlakásos gondozóház, így jelenleg közel 45 fő vár elhelyezésre. A napközbeni ellátást, illetve szórakozást biztosító idősklubokra is nagy az igény, mivel az idősek közt sok az egyedül élő, szegény kisnyugdíjas.

A tegnapi nyitórendezvényen Bertók György operettműsorát élvezhették a szépkorúak. Ma a Corvin utcai klubban a Mol-Bányász Hagyományőrző Dalkör ad műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!