Civil nap volt Zalakaroson

Civil napot rendeztek szombaton a zalakarosi tűzoltóállomás területén. A hangsúly azonban ezúttal nem a munkán volt, hanem azon, hogy az idegenforgalmi főszezonban sok feladatot vállaló civil szerveződések erőfeszítéseit így is elismerje az önkormányzat.

Horváth-Balogh Attila

Jankovics Attila, a fő szervező közösségi ház vezetője elmondta: a meghívott civil szervezetek és művészeti csoportok (például a Dalárda) maguk is színpadra léptek, sőt, fakanalat ragadtak, s finomabbnál finomabb étkekkel örvendeztették meg magukat és egymást, illetve családtagjaikat, barátaikat.

Amúgy bárki a színpadra állhatott, aki erre késztetést érzett: így tett például a fürdőváros korábbi jegyzője, a Dalárda-tag Kiss Mihály  is, aki ízes nótákkal örvendeztette meg hallgatóságát. Rajta kívül számos más program és fellépő kínált szórakozást: trombitán játszott Lukács István,  zenés esttel érkezett Németh Ferenc, Farkas Tibor  és Gönczöl György,  szerepelt a Dalárda, volt tűzzsonglőr is, de a gyerekeknek sem kellett unatkozni.

- A mai nap egyúttal főpróba: most "teszteljük" e helyet, ugyanis jövőre műanyag borítást kap az iskola pályája, így a város napi programokra ott már nem kerülhet sor - árulta el Novák Ferenc polgármester. - Arra gondoltunk, hogy a rendezvényt ide költöztetnénk át  s a mai nap után már látjuk, hogy működni is fog így a dolog.

A fürdőváros első embere röpke statisztikával is szolgált és elmondta: a településen 5 közalapítvány, 9 egyesület, 9 művészeti csoport, 2 életkor alapján létrejött klub, továbbá 4 egyéb szerveződés (iskolai sportkör, kamarai tagozat) működik. A legfiatalabb civil szervezet a januárban megalakult Zalakarosi Magánszállásadók Egyesülete, a legrégebben, 1930 óta létező a Zalakarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A legnagyobb, több mint 100 fős tagsággal pedig a turisztikai egyesület bír.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!