Érmes remények az ob-n

A Zalaszám-ZAC is pályázott az idei, 116. atlétikai magyar bajnokság megrendezésére, de végül a jobb feltételekkel, vadonatúj atlétikai centrummal rendelkező Szekszárd kapta meg a lehetőséget. A viadal szombaton és vasárnap zajlik le.

Bóbics László

- Nagyon sajnálom, hogy ezt a nagy lehetőséget nem tudtuk kihasználni, de be kell látnom, hogy Szekszárdon minden készen áll a színvonalas verseny megrendezésére - mondta Szakály István, az egerszegi klub ügyvezető igazgatója. - A mi hátrányunk a csak hatsávos futópálya, a rúdugró berendezés hiánya és a versenystúdió korszerűtlensége volt. Versenybíróink viszont segítenek a szekszárdiaknak a rendezésben.

Illetve természetesen az egerszegi versenyzők is ott lesznek a bajnokságon. S az igazgató szerint közülük többekre is érdemes figyelni:

- Ha csúcsformában lesz, Némethy Zsófia diák és junior aranya mellé akár a felnőtt bajnoki címet is megszerezheti a 400 méteres gátfutásban. Ez nagy bravúr lenne, de dobogós helyezést feltétlen várok tőle. Juhász Fanni Írországban készült fel a 100 gátra, s bár a munkáját sérülés akadályozta, ő is képes lehet elérni a dobogót. Szűcs Valdó, aki idén Némethyhez hasonlóan mindent megnyert itthon a korosztályában, a felnőttek közt 100 gáton és 200 méteren mutatkozik be. Ez az ob arra is jó lesz, hogy a tehetséges fiatalember szokja a felnőtt versenyek légkörét. Bognár Szabolcs diszkoszvetés- ben és súlylökésben is döntős lehet. Sajnos legnagyobb reménységünk, Kálovics Anikó egy kellemetlen operáció után még nem tud rajthoz állni, így számára az idei cél a maratoni futásban teljesíteni az olimpiai A -szintet, valamint az év végén, a mezei futó Európa-bajnokságon is szeretne jól szerepelni.

Ezek is érdekelhetik