35 millióból újítják fel a miklósfai orvosi rendelőt

Mintegy 35 millió forintból újítják fel Nagykanizsán amiklósfai városrész orvosi rendelőjét. A bontási munkálatok nemrég már elkezdődtek, a rekonstrukció várhatóan november közepére befejeződik.

Sámel József

Mint azt Karádi Ferenc alpolgármester hangsúlyozta: a településrész háziorvosa már évekkel ezelőtt jelezte, hogy az orvosi rendelő egyáltalán nem felel meg a mai kor elvárásainak, az épület nemcsak beázott, de a helyiségek elrendezése, mérete sem volt ideális. Az önkormányzat pályázatot nyújtott be az épület felújítására, így az idei évben közel 28 millió forintot nyert a feladatra, melyhez mintegy 7 millió forint önerőt is biztosított  a város az idei költségvetésben.


- A munkaterület átadása alig két hete történt meg, így jelenleg a bontási munkálatok zajlanak – mondta az alpolgármester. – A felújítás keretében a tetőszerkezet héjazatát és az ereszcsatornákat is kicserélik, valamint új nyílászárók kerülnek beépítésre. A rekonstrukció során az épület villamos hálózata és a fűtési rendszer is korszerűsítésre kerül, s a falak belső átépítésével a váró- és a rendelőhelyiség mérete is megváltozik.

Az alpolgármester jelezte: a törvényi előírásoknak megfelelően a 35 milliós keretből az épület akadálymentesítése is megvalósul. A munkálatok november közepéig tartanak, addig a Csengery utcai rendelőben lesz az ellátás. 

Ezek is érdekelhetik