Sándor György a söjtöri hegyen

A nagyközönségnek szóló eseményekkel zárul a hétvégén a Söjtörön idén is megrendezett művésztábor. Szombaton például a helyi Hosszú Élet Titka Egyesület vendége lesz a humorista Sándor György is.

zaol.hu

Az idei tábornak  melynek keretében tizenöt vendéget fogadott Söjtör, zömében festőket, de a társaság tagja a mesemondó Kóka Rozália is tulajdonképpen két záró rendezvénye is lesz. Az egyik szombaton délután háromkor, a falu feletti szőlőhegyen, ahol a házigazda egyesület bázisául szolgáló pincénél baráti együttlétre várják a művészeket, s minden érdeklődőt. A programban lesz fuvolakoncert, és itt vendégeskedik Sándor György is. Aztán vasárnap délután négy órakor, az általános iskola balkonja alatt és a földszinti folyosón hivatalosan is bezárják a tíz napos alkotótábort: a művészek kiállításon adnak számot arról, mit is végeztek Söjtörön.


- A falunkban ezen a hétvégén van a búcsú, ezért időzítettük a táborzárót is mostanra - mondta Hermán Gyöngyi, a Hosszú Élet Titka Egyesület vezetője, a szervezés motorja. - Az egész program legfőbb célja, hogy a faluból elszármazott embereket, az ő leszármazottaikat, fiatalokat hazahozzuk kicsit, s ezen a jeles napon számíthatunk talán rájuk, hisz rokonokhoz sokan ellátogatnak.
Az időjárás az elmúlt napokban nem fogadta kegyeibe az alkotótábor résztvevőit, így a festőművészek jobbára fedél alá húzódva dolgoztak, elzárva a szép söjtöri tájtól.

- Én azért megfestettem egy helyi témát: vendéglátónk udvarán a kukoricagórét - mutatta művét büszkén a Székesfehérvárról érkezett Karóczkay Ottó.

Két kollégája, a kaposvári Várkonyi Gábor és Nádas József egyaránt a meleg vendégszeretetet említette a tábor legfőbb értékeként. Mindezt egyébként a művészek fejenként két képpel honorálják: egyet a vendéglátó családok, egyet pedig a tábor támogatóinak fáradozásáért cserébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!