Negyven hallgató már megtanulta

A napokban befejeződött két tanfolyam Lentiben, melyeken az energiatakarékos építkezéshez szükséges ismereteket sajátíthatták el a résztvevők. Az Európai Unió által finanszírozott oktatásban 40 fő vett részt.

Gyuricza Ferenc

Németh Imre, a pályázatot koordináló lenti többcélú kistérségi társulás munkaszervezetének igazgatója elmondta: a belső szigetelési rendszerek és a napkollektorok szerelési technikája témakörben megtartott oktatást a helyi Lámfalussy-szakiskola végezte.

– A képzés célja elsősorban az volt, hogy a résztvevők megismerjék az energiatakarékos építkezést, az épületszigetelések legkorszerűbb fajtáit, a megújuló energiákat, és azok hasznosításának módját – folytatta Németh Imre, hozzátéve: Magyarországon most van elterjedőben a passzív ház technológia, így várhatóan rövid időn belül jelentős igény mutatkozik a most megszerzett ismeretek gyakorlati hasznosítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!