A zuhanás szabadsága - Érdemes vállalni a veszélyt

Ötvenöt másodpercnyi zuhanás. Eddig tart a szabadesés, ezért ugranak 4000 méternyi magasságból az ejtőernyőzők. Azt mondják, érdemes vállalni a veszélyt, mert az élmény -szó szerint - földöntúli. A nagykanizsai Németh Ferenc 40 évesen kapott kedvet az ejtőernyőzéshez.

Horváth-Balogh Attila


Pontosabban a kedv már korábban is megvolt, de csak nemrég érkezett meg a lehetőség is az élettől - felesége a tudta nélkül „benevezte” egy tandemugrásra.

- Tavaly a születésnapomra lepett meg ezzel a különleges ajándékkal a párom -  magyarázta a férfi, aki 13 éve egy dohányipari nagykereskedelmi cég munkatársa. - Anyósomék Herenden élnek, rendszeresen járunk hozzájuk, s Tapolca felé gyakran látok siklóernyősöket. Mindig nagyon szimpatikus volt ez a dolog, amit kellő nyomatékkal hangoztattam is, újra meg újra hozzáfűzve persze, hogy szerintem az igazi para a szabadesés lehet. A „szülinapi meglepi” annyira megtetszett, hogy beiratkoztam egy tanfolyamra Kaposújlakon.

 

Németh Ferenc szerint azt a körülbelül 55 másodpercet, ami az ugrástól az ernyő kinyílásáig eltelik, nem lehet szavakba önteni. A végtelen kékség és a fehér felhők közt egyedül... Káprázatos.

- Nekünk az ernyő csak ahhoz kell, hogy biztonságban földet érjünk, mert mi a zuhanás miatt ugrunk - árulta el.

-  Tériszony? Érdekes, mert amikor a házunk falát festettem, volt, hogy kifejezetten szédültem. Négyezer méter magasan viszont semmi ilyesmit nem érzek, csak határtalan szabadságot.


A cikk folytatása itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!