Villanyoszlopra mászott fel Sárhidán, büntetőeljárás indult ellene

Közérdekű üzem működésének megzavarása miatt indult büntetőeljárás hétfőn a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon az ellen a férfi ellen, aki még vasárnap délután mászott fel egy sárhidai villanyoszlop tetejére - tájékoztatta portálunkat kedd délután a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

zaol.hu

A férfi, akit két tűzoltó és darus kocsi segítségével sikerült lehozni az oszlopról, elmondása szerint családi problémái miatt akart leugrani onnan. Az életmentés érdekében szükséges intézkedések megtétele érdekében az áramszolgáltatónak Bak és Sárhida települések több mint nyolcszáz fogyasztóját érintő áramszünetet kellett bevezetnie - tudtuk meg Salamon Róbert rendőr alezredestől.


Vasárnap kora délután tudósítottunk a helyszínről

Vasárnap délelőtt háromnegyed tizenkettőkor villanyoszlopra mászott fel egy férfi Sárhidán a Pacsirta utcában, akit később tűzoltók emelőkosár segítségével hoztak le az oszlopról.
A férfit a tűzoltók emelőkosár segítségével hozták le a villanyoszlopról vasárnap délután háromnegyed egykor. Ezután átadták a mentőknek, jelenleg is vizsgálják. A Zalai Hírlap tudósítójának sikerült beszélni a férfi feleségével, aki elmondta, élettársa fizikailag és lelkileg is nagyon rossz állapotban van, ugyanis nem tudta feldolgozni, hogy két gyerekük átmenetileg intézetbe került.

Egyébként a tűzoltókkal az emelőkosárban a feleség is felment a férfihoz, beszéltek pár szót, majd épségben sikerült lehozni a villanyoszlopról.

Vasárnap, déli 12 óra

A Zalaegerszegtől nyolc kilométerre lévő településen ott vannak a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők és a tűzoltók szakemberei. A Zalai Hírlap munkatársa, Arany Horváth Zsuzsa is Sárhidán tartózkodik. Elmondta, hogy a Pacsirta utcában villanyoszlopra mászott fel egy férfi, tettének háttérben valószínűleg családi probléma állhat.

Közben a helyszínre érkezett a sárhidai körzeti megbízott és a férfi élettársa is,  jó szóval próbálják "lecsalni" a férfit az oszlopról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!