Havazás Zalában: kerülje a kritikus helyeket!

A héten az egész télre felhalmozott 3000 tonna sóból már 1400 tonnát kiszórtak már a megye útjaira. A pénteki intenzív havazás miatt számos jármú akadt el, több autó is az árokba csúszott, illetve fák dőltek ki, ágak szakadtak le a nap folyamán.

MTI

 

20:35

A  közút zalaegerszegi kirendeltségének vezetője, Paksa Ferenc Wéber Antalhoz hasonóan  a kidőlt fák és a leszakadt ágak problémáját említette meg, de mint mondta, az,  hogy nyolc óra körül megállt a hóesés megkönnyíti az esti munkát, hiszen nem esik újabb csapadék a letolt, leszórt burkolatra.   A következő órákban 12 munkagéppel dolgoznak, s bíznak abban, hogy nem lesz újabb havazás.  Az utak lassan, de járhatók a megyeszékhelyen és környékén, míg Keszthely és Nagykanizsa térségében kevesebb gondot okoz a hó, az utak viszonylag tiszták, járhatóak.

- A területünkön letakarítottuk az autópályát, a felülete nedves -  kaptuk a tájékoztatást az M7-es autópálya eszteregnyei mérnökségéről.  - Folyamatosan figyeljük az út állapotát, de fontos, hogy a sofőrök is óvatosan vezessenek!

 

 A havazás kezdetekor a VIA Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. 6 munkagépet és 30 fős brigádot vezényelt a város útjaira és járdáira. Gáspár András vezérigazgató elmondta: mindenhol akadálytalan a forgalom, de fagyásveszély esetén a sószóróikat is bevetik. Úgy véli: felkészülten várják a hét végére jósolt mínuszokat.

Szintén megbirkóztak feladatukkal a Magyar Közút kanizsai üzemmérnökségének szakemberei. Imre Béla üzemmérnökség-vezetőtől megtudtuk: 6 gépük folyamatosan dolgozik útjaik takarításán, s azok járhatóak is maradtak.

Keszthely térségében nem okozott különösebb fennakadást a havazás, de az utak tisztításán hajnaltól kilenc géppel folyamatosan dolgoztak - tudtuk meg Bui Hung Manhtól, a közútkezelő keszthelyi kirendeltségének vezetőjétől.

A szakemberek újra és újra felhívják a közlekedők figyelmét, hogy az útviszonyoknak megfelelő felszereléssel induljanak útnak, közlekedjenek óvatosan, hólácot vigyenek magukkal.

20:00

Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan vonulnak a hó súlya alatt letört ágak, kidőlt fák miatt, illetve elakadt járműveken segítenek. 

Zalaegerszeg térségében, a 74-es és a 75-ös út Bak melletti kereszteződésének környékén szembesültek először az illetékesek a hó súlya alatt kidőlő fák problémájával. Nem tévedés: a fák ezúttal nem törtek, hanem gyökerestől fordultak ki a földből.

 A gond ott kezdődik, hogy a korábbi esők átáztatták a talajt  hallottuk a közútkezelő munkatársától.

 - Életerős, egészséges fák dőlnek ki sorban, mert a fellazult talaj nem képes a hóval együtt megtartani őket - mondta Halász Tibor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. zalai igazgatóhelyettese a sohollári erdészház közelében, miközben végszóra a hátunk mögött épp a 75-ös útra dőlt egy fa.  - Vagy gyorsan el kellene olvadnia a hónak, vagy pár nap kemény hidegre lenne szükség, hogy normalizálódjon a helyzet.

Halász Tibor elmondta még: a héten az egész télre felhalmozott 3000 tonna sóból 1400 tonnát kiszórtak már a megye útjaira, s ez példátlanul erős kezdet a tél részéről.

Információink szerint több településen is részleges áramszünet van. Így például Ikolódbördőcén, Lispeszentadorjánban, Zebeckén, Csömödérben, Kisszigeten és Lovásziban. A hiba elhárítása folyamatban van.

Nagyobb fennakadásról nem érkezett hír, haladni, ha lassan is, de mindenhol lehet.

19:10

A megyeében továbbra is intenzív a havazás, mely nehezíti a közlekedést. Zalaegerszegen és környékén már mintegy 10 cm hó esett le néhány óra alatt. A burkolat mindenhol havas, csúszós.

17:15


A délutáni órákban megállt a havazás, a főutak megyeszerte már csak latyakosak voltak, ám nem sokkal 5 óra előtt újra szállingózni kezdett a hó. A Dunántúlon már nem, csak Zala megye területén esik.

Csendesen telt a délután, tudtuk meg Wéber Antaltól, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától.

Ám a hóesés a későbbiekben okozhat majd fennakadásokat. Senki se induljon el megfelelő felszereltségű jármű nélkül, s aki teheti kerülje a kritikus pontokat, mint a nagykapornaki, csácsi emelkedő, a 86-os főút Zalalövő előtti szakasza, illetve a csúszós emelkedőkön óvatosan, körültekintő sebességmegválasztással haladjanak.

Kollegánk, Gyuricza Ferenc tájékoztatása szerint Lenti környékén folyamatos a havazás, az utak havasak, csúszósak, Lovásziban pedig részleges áramkimaradás van.
 
Mint a közút zalaegerszegi kirendeltségének vezetője, Paksa Ferenc mondta, tulajdonképpen a csütörtök ismétlődik: mire letakarították a burkolatot, újra eleredt a hó. Munkagépeik folyamatosan dolgoznak, de az erős intenzitású havazás újra és újra befedi a burkolatot.   


 
12:50

A 76-os főközlekedési úton Zalacsánynál bevezetett forgalomkorlátozást a rendőrség megszüntette, az útpálya szabadon járható.



11:55

Megindult a forgalom a 86-oson
Megindult a forgalom a 86-os számú főúton, és a Szombathelyen és Körmenden félreállított kamionok is folytathatják útjukat - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel. A kamionokat a reggeli órákban azért állították félre, mert a 86-os főút Zala megyei szakaszán több kamion az árokba csúszott, és ezek akadályozták a forgalmat. Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közleményében hangsúlyozta: a közlekedőknek továbbra is téli útviszonyokra, csúszós utakra kell számítaniuk, ezért azt tanácsolja, hogy csak az induljon útnak, akinek halaszthatatlan teendői vannak.



11:40

A 76-os főközlekedési úton Zalacsány után Keszthely felé 1 kilométere egy hótoló csúszott az árokba. A műszaki mentés megkezdődött, melynek idejére 11.40 órától egészpályás forgalomkorlátozást vezetett be a rendőrség.


10:15

A 86-os főúton Zalalövő után megszűnt a forgalomkorlátozás. Az út Rédics és Körmend felé is minden jármű számára járható - értesítette portálunkat a megyei rendőrség.



9:55 - Autóbusz az árokban a 76-os főúton

A 86-os főúton Zalalövőnél elakadt teherautók mentése már vége felé jár, a forgalmat a rendőrség várhatóan 10 óra után pár perccel megindítja. 

A 74-es főúton, a baki tetőnél lévő körforgalomnál elakadt járművek mentése megtörtént, az út mindkét irányban szabadon járható. 

A 76-os főúton Nagykapornak és Almásháza között egy autóbusz árokba csúszott.  A jelenlegi információk szerint személyi sérülés nem történt.
A jármű műszaki mentése megkezdődött, emiatt 9.37 órától egészpályás útlezárásra volt szükség, amit 9.52 órától félpályára korlátozott a rendőrség - tudtuk meg Salamon Róberttől, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.



9:05

A havas, csúszós útviszonyok miatt csak az induljon el, akinek halaszthatatlan teendői vannak - fűzte írta  Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányág szóvivője a közleményben.

Busa Csaba, a Zala Volán személyi közlekedési igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a menetrend szerinti járatok nem tudnak eljutni a Zala megyei Gosztolára és Liszóba, és szinte valamennyi autóbuszjáratnál késésekre kell számítani. 
A közútkezelő ügyeletese elmondta: az utakat folyamatosan sózzák, a megyeszékhely környékén hét, Lenti és Nagykanizsa térségében pedig öt-öt munkagép gép dolgozik.
Zala megyében több kamion csúszott az árokba a havas utakon, a koccanásos balesetek miatt a szomszédos megye felől érkező kamionokat félreállítják Szombathelyen és Körmenden, ezért torlódásra lehet számítani - közölte a rendőrség péntek reggel az MTi-vel.


8:45

- Továbbra is gondok vannak a 74-esen, a 75-ösön és 76-oson - válaszolta portálunk érdeklődésére Paksa Ferenc, a közút zalaegerszegi üzemmérnökségének vezetője. - Szinte percenként változik a helyzet: kiszabadítunk egy elakadt járművet, aztán néhány perccel később egy másikat tartóztat fel a hó. Ennek megfelelően a forgalom is változik: hol teljes az útzár, hol pedig egy sávon haladhatnak az autók.

A szakember hozzátette: Öröm az ürömben, hogy legalább a hóesés elállt.



8:30

A nyugati területeken kemény télre kell készülni pénteken

Keleten, délkeleten tavaszias időre, nyugaton viszont kemény télre kell készülni pénteken. Az előbbi területeken akár 8-10 fok is lehet, Sopron környékén pedig várhatóan mínusz 1-2 fok körül alakul a napi maximum-hőmérséklet - mondta Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa péntek reggel az MTI-nek.

A csapadék tekintetében mindenre fel kell készülni, ugyanis az ország különböző területeken előfordulhat hó, havas eső, illetve ónos és fagyott eső is. Csonka Tamás szerint az északnyugati területeken elsősorban hó várható, az ország déli és keleti felében pedig esőre kell készülni. 
Jelenleg az ország nagy részén érvényben van az első fokú riasztás a várható gyenge ónos eső miatt, de a meteorológus szerint ezt a délelőtti órákban várhatóan feloldják.
Az észak-nyugati területeken marad a havazás. A veszélyjelzés szerint pénteken ezeken a területeken 4-15 centiméter, helyenként 15 centimétert is meghaladó csapadékot várnak. 5 centiméter körüli hótakaró az ország más részeiben is előfordulhat, de a déli, délkeleti részeken ez sem valószínű. 
Az észak-dunántúli területeken a feltámadó szél hóátfúvásokat okozhat a déli óráktól - tette hozzá. Az esti, késő esti óráktól viszont várhatóan megszűnik a csapadék, és normalizálódik a helyzet, de az északnyugati területeken még ekkor is maradhat hóátfúvásos terület a szél miatt

Szombaton száraz, hideg időre kell készülni. Számottevő csapadék nem várható, esetleg néhol fordulhat elő kisebb hózápor - mondta.
Csapadék vasárnap sem várható, viszont kemény hidegre kell készülni - mondta Csonka Tamás. A reggeli órákban mínusz 5-10, a vastagabb hóval borított területeken akár mínusz 15 fok is lehet, és napközben is csak fagypont közeli hőmérséklet valószínű. 
A jövő hét elején jön egy átmeneti enyhülés, amit csapadék is kísér majd. A hét közepétől viszont ismét markáns lehűlés következik - tette hozzá Csonka Tamás.


8:23

Intenzív hóesés Vasban is
A reggeli óráktól ismét intenzív havazás kezdődött Vas megyében, ahol az előrejelzések szerint a nap folyamán 10-15 centiméternyi friss hó hullhat - közölte pénteken a közútkezelő ügyelete.
Kecskés Péter elmondta: Vas megyében egyelőre minden út járható, de a közlekedőknek téli útviszonyokra kell készülniük. Csütörtökön este is havazott, így a hóréteg vastagsága helyenként elérheti a 30 centimétert is.
A közútkezelő és a katasztrófavédelem ügyeleteseinek tájékoztatása szerint személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt éjszaka a megyében, de néhány árokba csúszott járművet menteni kellett, és egy fakidőléshez is tűzoltókat hívtak.


8:16

A 75-ös főúton a zágorhidai elágazónál félpályán megindult a forgalom - tájékoztatta portálunkat a rendőrség.


8:05

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-kapitányság sajtószóviővje péntek reggel 8 órakor adott ki sajtóközleményt a közlekedési helyzetről:
- a 86-os főúton Zalalövőnél több kamion elakadt a Rédics irányába tartó szerpentinen nem tudnak felmenni. Elakadt a közútkezelő sószórója is, mentése megkezdődött. A tehergépkocsik forgalma az egész útpályán korlátozott, a személygépkocsik félpályán tudnak közlekedni. A rendőrök a helyszínen vannak és irányítják a forgalmat.
- a 74-es főúton a baki tetőnél lévő körforgalomnál mindkét oldalon több teherautó akadt el, mentésük folyamatban van.  A forgalom egy sávon halad.
- Zalaszántó és Bazsi között a megyehatárnál elakadt a Sümegről Keszthely felé közlekedő menetrend szerint autóbusz. Mentése folyamatban van.
- 75-ös főút zágorhidai elágazónál a parton egy tehergépkocsi keresztbe fordult. A mentés folyamatban van.

Az utak a megyében lassan és nehezen járhatók.


7:50

- Nagykanizsa térségében alapvetően minden főút járható, igaz az útburkolat síkos - tájékoztatott Imre Béla, a közút nagykanizsai üzemmérnökségének vezetője. Nagyobb balesetek nem történtek a térségben az éjszakai és hajnali órákban.


7:30

Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója reggel portálunk érdeklődésére elmondta, hogy a 86-os főúton, Zalalövő térségében több kamion is elakadt a havasúton. Az éjszaka valamivel csendesebb volt: néhány autó megcsúszott az utakon, de nagyobb balesetről nem tudott beszámolni.

A közút zalaegerszegi üzemmérnökségének területén azonban katasztrófális állapotokról számolt be Paksa Ferenc péntek reggel fél 8-kor. Mint elmondta, mind a 74-esen, mind a 75-ösön, mind pedig a 76-os főútakon beállt a forgalom.
A 74-esen nagykanizsa felé Fakospusztánál várakoznak az autósok.
A 75-ösön Baknál áll a forgalom.
A 76-oson pedig Nagykapornaknál vesztegelnek a járművek.

Pénteken hajnali 4 órakor kezdődött az intenzív havazás megyénkben, mondta Paksa Ferenc, hozzátéve: a legnagyobb gondot az okozza számukra, hogy járműveikkel nem tudnak a helyszínre vonulni a feltorlódott kocsisorok miatt.
-Senki ne induljon útnak, csak ha tényleg muszáj, s ebben az esetben is csak hólánccal - figyelmeztetett az üzemmérnökség vezetője.

Több fa is kidőlt a hajnali órákban Zalában: a megyeszékhely körzetéből és Lenti térségéből is érkeztek bejelentések.



Csütörtöki helyzetjelentés:
Újabb havazás nehezíti a közlekedést: autók, kamionok akadtak el (folyamatosan frissítve)
Csendesen indult a csütörtök: megbirkóztunk a hóval és az ónos esővel is (folyamatosan frissítve)

Szerdai helyzetjelentés:
Havazás: tíz műszaki mentés Zalában (folyamatosan frissítve, képgalériával)
Ónos eső: az egész országra kiadták a narancssárga riasztást 














OLDALTÖRÉS: Több száz géppel takarítják az utakat országszerte






















Több száz géppel takarítják az utakat országszerte

A pénteken országszerte lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt sok fő- és mellékút havas; a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - amely több száz munkagéppel takarítja az utakat - arra kéri az autósokat, hogy csak megfelelő műszaki állapotú és a téli közlekedésre alkalmas felszereltségű járművekkel keljenek útra - tájékoztatta a cég az MTI-t.

A közlemény szerint a 77 üzemmérnökség több ezer dolgozója váltott, 12 órás műszakban, folyamatos munkarendben dolgozik. Ennek ellenére, amíg nem szűnik meg a havazás, a társaság nem ígér gyors javulást a közlekedésben.
A Magyar Közút Zrt. Útinform osztályának legfrissebb adatai szerint a Dunántúl északi és középső részén, valamint Pest és Nógrád megyében változó intenzitással havazik, Fejér és Heves megye területén inkább havas eső esik. Az ettől keletebbre és délebbre fekvő területeken eső esik. Az Alföldön és Kelet-Magyarországon jelenleg nincs fennakadás a közlekedésben - írták. 
Az Útinform 11 órai adatai szerint a 2-es főúton, Katalinpusztánál egy megcsúszott kamion okoz egyre nagyobb forgalmi dugót. Mindkét irányban araszol a forgalom, miután csak egy sáv járható.
Az útviszonyokra tekintettel a közútkezelő az autósokat, és főként a nehézgépjárművel közlekedőket arra kéri, hogy csak megfelelő műszaki állapotú és a téli közlekedésre alkalmas felszereltségű járművekkel keljenek útra.





OLDALTÖRÉS: Hóhelyzet a többi megyében









Lassan járhatók az utak Győr-Moson-Sopron megyében









Lassan járhatók az utak Győr-Moson-Sopron megyében









Lassan járhatók az utak Győr-Moson-Sopron megyében


Lassan és nehezen járhatók az utak Győr-Moson-Sopron megyében a reggel óta tartó havazás miatt; a megye több pontján árokba csúsztak járművek, autók ütköztek - közölte a Magyar Közút Zrt. megyei ügyeletese az MTI-vel.

Huszár Tibor elmondta: az 1-es főúton, Győr és Abda között három személykocsi ütközött, egy sérültet szállítottak kórházba a mentők. Győrszemere külterületén kamion autóbusszal ütközött, személyi sérülés ott nem történt.
   
Győr és Pápa között, a 83-as főúton, Győrszemere belterületén egy darabig elakadt kamionok akadályozták a közlekedést, mert a járművek az emelkedőn nem tudtak felhajtani. Az érintett útszakasz időközben felszabadult.
   
A megyében nincs járhatatlan út. A főutak hókásásak, a mellékutak letaposott havasak. A több helyütt kialakult jégbordák miatt az autósoknak csúszós útszakaszokkal kell számolniuk.

Havazás - Somogyban kisebb fennakadásokat okozott a hó

Somogyban az éjszakai és hajnali havazás miatt péntek reggel és kora délelőtt elakadt, keresztbe fordult járművek lassították a forgalmat, a sofőröket a meredek emelkedők is próbára tették; sérüléssel járó baleset a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tudomása szerint a késő délelőtti órákig nem történt.

A Magyar Közút Zrt. megyei ügyeletének tájékoztatása szerint a megyében a főutak és mellékutak latyakosak, hókásásak, de mindenhol járhatóak. A havazás délelőtt megszűnt, az utakat 19 saját és 4 bérelt géppel járják, folyamatosan sózzák, takarítják a burkolatot.
A kora reggeli órákban Balatonszentgyörgynél, Mernyénél, a kapolyi emelkedőn kritikus volt a helyzet, de a forgalom azóta ezeken a útszakaszokon is helyreállt - közölte az ügyeletes az MTI-vel.
A Kapos Volán Zrt. tájékoztatása szerint a hajnali és reggeli járatok menetrend szerint közlekedtek. A reggeli órákban Somogyaszaló és Mernye között állt a forgalom, teljes útzár volt egy keresztbe fordult kamion miatt, ám azóta helyreállt a forgalom, akárcsak a Kaposszerdahely felé vezető úton, ahol egy, a kaposvári Egyenesi úton keresztbe fordult helyi járatú autóbusz miatt vesztegeltek a járművek. 
Nagyatád, Csurgó és Barcs térségében pár perces késések fordulnak elő, Siófok térségében sincsenek fennakadások, Tab térségében azonban a csúszós, jeges utak miatt nagyobb késések is előfordulhatnak - közölte a társaság.
Kaposváron a jeges úton több teherautó is keresztbe fordult, a buszok reggel több útvonalon is nehezen közlekedtek.
A MÁV tájékoztatása szerint a Balaton déli partján a reggeli órákban 10-20 percet késtek a vonatok.

 

Járhatóak az utak Nógrád megyében

Nógrád megyében megszűnt a havazás, a főutak latyakosak, a mellékutak viszont havasak, hókásásak - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága az MTI-vel pénteken.

A cég tájékoztatása szerint télies útviszonyok között, de járhatóak az utak. Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a kopott gumival futó, nem megfelelő műszaki állapotú tehergépjárművek sorra akadnak el, a legkisebb emelkedőn is megcsúsznak, keresztbe fordulnak, és órákra megbéníthatják a forgalmat.
A nógrádi főutakon a sózást követően a latyak ekézése zajlik, a zrt. valamennyi munkagépe dolgozik.

OLDALTÖRÉS: Nincs fennakadás a vasúti közlekedésben



Nincs fennakadás a vasúti közlekedésben

Nem okoz jelentősebb fennakadást az időjárás pénteken hajnalban, az országban a járatok menetrend szerint elindultak - közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága pénteken hajnalban az MTI-vel.

Jelenleg Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa térségében havazik, itt a vasúttársaság munkatársai folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket, és az elektromos váltófűtő berendezések is üzemelnek. Ennek ellenére a Székesfehérvár–Gyékényes vonalon néhány perces késések előfordulhatnak a reggeli órákban.
A Pusztaszabolcs–Dunaújváros–Pusztaszabolcs vonalon pénteken 8 és 13 óra között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat pályakarbantartás miatt. Dunaújvárosból a pótlóbuszok korábban indulnak a megszokottnál. 
A Budapest–Vác–Szob vonalon módosított menetrend szerint járnak a vonatok, mert Nagymaros és Szob között karbantartási munkákat végeznek. 
December 7-ig Sárbogárd–Baja–Sárbogárd vonalon módosított menetrend szerint járnak a vonatok. Helyettük Szekszárd és Bátaszék között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat pályafelújítás miatt. Baja–Bátaszék–Szekszárd viszonylatban a vonatok és pótlóbuszaik korábban közlekednek. Az IC839-es Gemenc intercity csak Bátaszék és Budapest-Déli pályaudvar között jár.
A Budapest-Székesfehérvár vonalon és a csatlakozó vonalakon, pályaépítés miatt van módosított menetrend.



Nincs fennakadás a vasúti közlekedésben

Nem okoz jelentősebb fennakadást az időjárás pénteken hajnalban, az országban a járatok menetrend szerint elindultak - közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága pénteken hajnalban az MTI-vel.

Jelenleg Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa térségében havazik, itt a vasúttársaság munkatársai folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket, és az elektromos váltófűtő berendezések is üzemelnek. Ennek ellenére a Székesfehérvár–Gyékényes vonalon néhány perces késések előfordulhatnak a reggeli órákban.
A Pusztaszabolcs–Dunaújváros–Pusztaszabolcs vonalon pénteken 8 és 13 óra között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat pályakarbantartás miatt. Dunaújvárosból a pótlóbuszok korábban indulnak a megszokottnál. 
A Budapest–Vác–Szob vonalon módosított menetrend szerint járnak a vonatok, mert Nagymaros és Szob között karbantartási munkákat végeznek. 
December 7-ig Sárbogárd–Baja–Sárbogárd vonalon módosított menetrend szerint járnak a vonatok. Helyettük Szekszárd és Bátaszék között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat pályafelújítás miatt. Baja–Bátaszék–Szekszárd viszonylatban a vonatok és pótlóbuszaik korábban közlekednek. Az IC839-es Gemenc intercity csak Bátaszék és Budapest-Déli pályaudvar között jár.
A Budapest-Székesfehérvár vonalon és a csatlakozó vonalakon, pályaépítés miatt van módosított menetrend.



Nincs fennakadás a vasúti közlekedésben

Nem okoz jelentősebb fennakadást az időjárás pénteken hajnalban, az országban a járatok menetrend szerint elindultak - közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága pénteken hajnalban az MTI-vel.

Jelenleg Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa térségében havazik, itt a vasúttársaság munkatársai folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket, és az elektromos váltófűtő berendezések is üzemelnek. Ennek ellenére a Székesfehérvár–Gyékényes vonalon néhány perces késések előfordulhatnak a reggeli órákban.
A Pusztaszabolcs–Dunaújváros–Pusztaszabolcs vonalon pénteken 8 és 13 óra között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat pályakarbantartás miatt. Dunaújvárosból a pótlóbuszok korábban indulnak a megszokottnál. 
A Budapest–Vác–Szob vonalon módosított menetrend szerint járnak a vonatok, mert Nagymaros és Szob között karbantartási munkákat végeznek. 
December 7-ig Sárbogárd–Baja–Sárbogárd vonalon módosított menetrend szerint járnak a vonatok. Helyettük Szekszárd és Bátaszék között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat pályafelújítás miatt. Baja–Bátaszék–Szekszárd viszonylatban a vonatok és pótlóbuszaik korábban közlekednek. Az IC839-es Gemenc intercity csak Bátaszék és Budapest-Déli pályaudvar között jár.
A Budapest-Székesfehérvár vonalon és a csatlakozó vonalakon, pályaépítés miatt van módosított menetrend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!