K. O.X. Sport Jam: kint a paintball, bent a spinning aratott osztatlan sikert (képgalériával)

Szombaton a Kanizsa Centrum tövében streetball és paintball K.O.X. Sport Jam viadal, míg az épületben őszi spinning maraton csapatverseny várta mozogni vágyókat.

Benedek Bálint

A délelőtti csípős hideg miatt a Sport Jam szervezője, vagyis a Kanizsai Outdoor és Extrémsport Egyesület (K.O.X.) inkább délutánra halasztotta a paintball valamint a streetball összecsapásokat. A klub elnöke, Silló Mátyás szerint ez kiváló ötletnek bizonyult, hisz a rendkívül népszerű festéspatronos harc mellett a streetballra is többen jelentkeztek.

- Először még májusban hívtuk mozogni a lakosságot, ám már akkor is a paintball vitte a prímet - folytatta Silló Mátyás. - Főleg a fiatalok körében népszerű a viadal, ugyanis hét gyermek különítmény nevezett, akik meglepően jól célozva nagy csatát vívtak egymással.

Természetesen a felnőttek is kiadhatták a fáradt gőzt. Ebben a mezőnyben négy egység igyekezett "életben maradni". A májusi harcban még a második helyre szorult a New Earth Army, most revansra készültek.
A Scheiber Zsolt, Pásztori Péter, Berényi Balázs, Takács Ádám és Tamás Krisztián alkotta együttes visszavágott, s a Köll golyó és Dark Woods legénységek előtt győzött. A gyerekeknél a One Way Ticket nyert a Lányok és az ACDC előtt. A streetballban pedig a Leány barátok győzött maga mögé utasítva a Kőrösi iskola és a Gyuri zsákolj, ha tudsz csapatait.

Közben a Kanizsa Centrumban elkezdődött az öt órás őszi spinning maraton csapatverseny, melyre 12 baráti társaság nevezett. A hatfős csapatok között a kanizsaiakon túl zalaegerszegiek, keszthelyiek és szombathelyiek is teremkerékpárra pattantak, hogy öt óra leforgása alatt minél több kilométert tegyenek meg. A viadalon bárki indulhatott, így a nevezők között országúti kerékpárosok és spinning tanárok éppúgy tekertek, mint kezdők.

- Öt óra első hallásra hosszú időnek tűnhet, ám a bicikli nyergében ülve a megemelkedett adrenalin-szint mellett fantasztikus érzés küzdeni - fogalmazott Milassin Tamás a Kanizsa Centrum marketing vezetője, a verseny szervezője.

S, volt is miért, hiszen az első három helyezett alakulat értékes éjszakai fürdőzést kapott ajándékba.

Eredmények. Férfiak: 1. Keszthely Mazsola 201,6 kilométer, 2. Nagykanizsa Yanko's 188,5 km, 3. Hollywood 176,5 km. Nők: 1. K. Spinning 168,9 km, 2. Hollywood 152,7 km, 3. Szombathely Ez nem hat 137,9 km. Vegyes: 1. N. Gázgép I. 181,7 km, 2. N. Süti 180,6 km, 3. N. Gázgép II. 167,5 km.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!