Roma szervezeteket fejlesztenek uniós támogatással a Dunántúlon

Hátrányos helyzetű roma szervezetek megerősítését, hálózatba szervezését kívánja elősegíteni a Dunántúl kistérségeiben egy most induló projekt - közölte Rácz Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Társadalmi Egyesülések Szövetségének (TESZ) elnöke a projektindító sajtótájékoztatón hétfőn Győrött.

MTI

Az 58 millió forintos támogatást a TESZ és a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület konzorciuma nyerte. A program segítséget akar nyújtani a meglévő roma szervezetek működéséhez és újabbak alakulásához Baranya, Komárom-Esztergom, Vas és Győr- Moson-Sopron megyében - mondta a TESZ elnöke.
    
Tatabányán, Pécsen, Vasváron és Győrött kistérségi irodákat nyitnak, amelyek ingyenes képzésekben részesítik a jelentkezőket - mondta Jakus László, a kulturális egyesület titkára.
   
A képzések résztvevői választ kapnak egyebek között azokra kérdésekre, hogy miként lehet egy-egy civil szervezetet létrehozni, tagságát összekovácsolni. "A cigány emberekkel közvetlen kapcsolatot tartó civil szervezetek az integráció katalizátorai "- indokolta az önszerveződés megerősítésének fontosságát Jakus László.
   
A képzések emellett a szervezetek forrásteremtő képességének javítását, a pályázati hajlandóság ösztönzését is szolgálják. Amennyiben sikeres lesz a projekt, akkor országos kiterjesztésére is javaslatot tesznek - tette hozzá.
   
A húszhónapos futamidejű programot az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával hozzák tető alá. A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében elnyert forrás fedezi az összes költséget, így önrészt nem kellett hozzá előteremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!