Motokrossz verseny és veterán autós felvonulás

Szombaton délután az érdeklődők a Resznek melletti versenypályánál gyülekeztek, ahol második alkalommal rendeztek motoros, autós találkozót és amatőr motokrossz versenyt.

zaol.hu

A program első része a verseny iránt érdeklődőknek szólt, rajtvonalhoz álltak a krosszosok, s a rajtzászló lendülésére dübörögve vette át a szerepet a lóerő, a motorok teljesítménye. 

Többségében külföldiek vesznek részt a versenyen, illetve az utána következő motoros, veterán autós felvonuláson. Tavaly a szomszédos muraszombati veterán klubosok kezdeményezésére kapcsolódott be a programba Resznek, mint az esemény egyik helyszíne. Ma Muraszombatból indulnak, Ratkersburgon át Muraszerdahelyen, Reszneken átvonulnak, és Moravske Toplicén lesz az esti záróünnepség  - mondta a rendezvény helyi szervezője, Kercsmár István.

- Egy régebbi kulturális kapcsolatnak köszönhető a kezdeményezés. A dobronaki nótások és a reszneki pávakör között több éves a kapcsolat, és a szlovén csoportban szereplő motorosok vetették fel a lehetőséget. Átalakítjuk a községi egyesületet, a tekeklubot olyanná, amibe belefér a motorozás is. Az egyesület nagyobb lehetőségeinek érdekében pályáztunk, és több mint 5 millió forintot nyertünk is a leader program keretében - közölte a szervező.


A péntek esti zivatar alaposan feláztatta a pályát, vastag sárban dübörögtek a motorosok, de a krosszosok direkt ezt szeretik. Ausztriából, Németországból, Olaszországból és Szlovéniából érkeztek a bemutató jellegű versenyre nevezők, a magyarok közül csak egy helyi fiatalember indult, úgy látszik, a magyar motorosok az előző napi rossz idő miatt kihagyták a lehetőséget. Mint mondják, az öreg autók és motorok nemzetközi felvonulására tavaly 340 körül érkeztek, de az idein valamivel kevesebben vettek részt.

- Számunkra az a legnagyobb jelentősége a programnak, hogy megmutathatjuk magunkat a környéknek, a hírünket viszi a világba, és a rendezvény a helyi vállalkozóknak is jelent valamit - mondta Huzián József polgármester, majd hozzátette, jövő szombaton ismét sokakat vonzó rendezvényük lesz, parasztolimpiára kerül sor Reszneken.

Ezek is érdekelhetik